Η αναζήτηση του Τιμίου Σταυρού…

Η εύρεση του Τιμίου Σταυρού, τοιχογραφία του Agnolo Gaddi (1350–1396)
0
(0)

Μία σειρά χειρόγραφων αποτέλεσαν την αφορμή, για να αρχίσει μία αρχαιολογική έρευνα, με σκοπό την εύρεση ενός από τα σημαντικότερα κειμήλια του Χριστιανισμού.

Η εύρεση του Τιμίου Σταυρού, τοιχογραφία του Agnolo Gaddi (1350–1396)
Η εύρεση του Τιμίου Σταυρού, τοιχογραφία του
Agnolo Gaddi (1350–1396)

Ο Τούρκος ιστορικός Σεβκέτ Ράντο ανακάλυψε 1670 χειρόγραφα, στα οποία, σύμφωνα με τον συγγραφέα Χουσεΐν Τσελεμπί, αναφέρεται ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος έστειλε την μητέρα του, την Αγία Ελένη, στην Παλαιστίνη.

Η Αγία Ελένη επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο ανακάλυψε στην Ιερουσαλήμ. Ο Σταυρός τοποθετήθηκε σε θήκη και στη συνέχεια σε κρύπτη επί της οποίας υψώθηκε στήλη, η επονομαζόμενη “Στήλη του Κωνσταντίνου”, με σκοπό να δηλώνει τη θέση του μοναδικού αυτού θησαυρού.

Στήλη του Κωνσταντίνου Α´
Στήλη του Κωνσταντίνου Α´

Ο Τσελεμπί ανέφερε, επίσης, ότι οι Βυζαντινοί, άνευ εξαιρέσεως, έκαναν το σταυρό τους, όταν περνούσαν από εκείνο το σημείο.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που θα διεξήγαγαν τις έρευνες, το σημείο αυτό βρισκόταν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 11/05/1968. Παρά το γεγονός ότι οι Αρχές δεν είχαν επίσημα απαντήσει, μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της είδησης στο αίτημα των αρχαιολόγων, για την άδεια διεξαγωγής των ερευνών κάτω από την Στήλη, αρκετοί περαστικοί παρατηρούσαν στον χώρο συσσώρευση υλικών…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 11/05/1968

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments