Φαινόμενο πόλτεργκαϊστ στο Μεσολόγγι…

Μεσολόγγι, 1924

Άλλη μία περίπτωση πόλτεργκαϊστ, η οποία διερευνήθηκε από τον Άγγελο Τανάγρα, ιδρυτή της πρώτης Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΣΚΡΙΠ”, που δημοσιεύθηκε στις 17/01/1927. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε ένα καφενείο της πόλης του Μεσολογγίου, όπου μετέβη ο Τανάγρας για επιτόπια έρευνα.

Στο καφενείο του Γ. Μπαλντά, παρατηρούνταν τηλεκινητικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, μετακινούνταν διάφορα αντικείμενα μέσα στο καφενείο από το ένα τραπέζι στο άλλο ή έπεφταν χωρίς κάποιον προφανή λόγο.

Μεσολόγγι, 1924

Η επανάληψη αυτών των φαινομένων αναστάτωσε την κοινωνία της πόλης. Πολλοί απέδιδαν αυτά τα φαινόμενα σε μαγεία και σατανικές παρεμβάσεις. Παρά την παρέμβαση της Εκκλησίας, μέσω αγιασμών και εξορκισμών στον χώρο, τα φαινόμενα συνέχισαν να επαναλαμβάνονται.

Όταν προσκλήθηκε ο Τανάγρας, προκειμένου να μεταβεί και να ερευνήσει τα ανεξήγητα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, φαινόμενα, διαπίστωσε ότι αυτά προκαλούνταν από τον νεαρό υπάλληλο του καφενείου. Μετά την απομάκρυνση του παιδιού, τα φαινόμενα έπαψαν να συμβαίνουν.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Όπως ανέφερε ύστερα ο Τανάγρας, η φύση του παιδιού είχε δείγματα νευρικής κληρονομικότητας. Σε ομιλία του, αργότερα, στον Πύργο Ηλείας, ανέφερε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, τις οποίες εξηγούσε βάσει της Ψυχολογίας. Τα φαινόμενα αυτά, όπως ερμήνευσε ο ίδιος, “είναι αποτελέσματα της ραδιενέργειας και δυναμικότητας, οι οποίες ασθενούν σε κάποια άτομα”…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 17/01/1927
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 17/01/1927
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments