Το αίνιγμα των ιπτάμενων δίσκων…

Το αίνιγμα των ιπτάμενων δίσκων...

Τον Μάρτιο του 1953, ένας ιπτάμενος δίσκος εθεάθη να ίπταται πάνω από το Μιλάνο. Με αυτή την αφορμή, οι επιστήμονες και ιδιαιτέρως οι αστρονόμοι, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα των μυστηριωδών πτητικών μηχανών.

Donald Howard Menzel (11/04/1901 - 14/12/1976)
Donald Howard Menzel (11/04/1901 – 14/12/1976)

Ένας διακεκριμένος Αμερικανός επιστήμονας, ο αστρονόμος και αστροφυσικός Donald Howard Menzel, διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εξέδωσε ένα εμπεριστατωμένο βιβλίο για το θέμα των ιπτάμενων δίσκων.

Ο Menzel ανέπτυξε μια περίεργη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι περίφημοι ιπτάμενοι δίσκοι ήταν απλώς ένα είδος μετεωρολογικών φαινομένων. Βέβαια, ο Αμερικανός αστροφυσικός δεν επέμενε δογματικά ότι η θεωρία του ήταν η μόνη αληθή, αλλά την κατέτασσε μεταξύ πολλών άλλων εκδοχών.

Ωστόσο, το σπουδαιότερο ήταν ότι ο Menzel απέκλειε απολύτως την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων. Τους θεωρούσε ως φυσικά φαινόμενα, που θα μπορούσαν να εξηγηθούν ως μια εκδήλωση του ηλεκτρισμού στην ατμόσφαιρα ή ως μια οπτική απάτη.

Άλλοι επιστήμονες ερμήνευαν το φαινόμενο των ιπτάμενων δίσκων, αποδίδοντάς το σε μια ιονισμένη μάζα αέρα. Συγκεκριμένα, αυτές οι μάζες αέρα περιέχουν μόνο θετικά ιόντα, δηλαδή είναι άτομα που έχουν χάσει τα αρνητικά τους ηλεκτρόνια.

Τα άτομα αυτά απωθούνται αμοιβαίως, διότι όλα είναι φορείς θετικού ηλεκτρικού φορτίου. Λόγω της αμοιβαίας αυτής απώθησης των ατόμων, επέρχεται σε ορισμένη στιγμή η εκφόρτιση της ιονισμένης μάζας του αέρα.

Πάντως, το αίνιγμα των ιπτάμενων δίσκων εξακολουθούσε να ταλανίζει. Οι ερμηνείες αυτές, όσο επιστημονικές και αν ακούγονταν, δεν έμοιαζαν να εξηγούν επαρκώς τις δεκάδες περιπτώσεις θεάσεων μυστηριωδών πτητικών μηχανών σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας, όπου σε πολλές περιστάσεις υπήρχε πλήθος αυτοπτών μαρτύρων που βεβαίωναν πως αυτό που είχαν δει ψηλά στον ουρανό, δεν ήταν καθόλου ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά ένα παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο που δε φαινόταν να προέρχεται από τη Γη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 29/03/1953…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 29/03/1953
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 29/03/1953
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments