Το αέναο μυστήριο της Ατλαντίδας…

Το αέναο μυστήριο της Ατλαντίδας...
0
(0)

Ο Σοβιετικός επιστήμονας Nicolai Zhirov ισχυριζόταν πως είχε συγκεντρώσει “πολλές ενδείξεις, οι οποίες αποδείκνυαν ότι υπήρξε πράγματι η θρυλική ήπειρος της Ατλαντίδας”.

Nicolai Zhirov (1903 - 1970)
Nicolai Zhirov (1903 – 1970)

Ο διακεκριμένος Καθηγητής, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοσταθμό της Μόσχας, ανέφερε μεταξύ άλλων, όπως προέκυπτε από τις ενδελεχείς εργασίες και άλλων Σοβιετικών επιστημόνων, ότι η Ατλαντίδα καταποντίστηκε στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού πριν από 12.000 χρόνια και μάρτυρες αυτής της μεγάλης φυσικής καταστροφής υπήρξαν οι κάτοικοι των ακτών της Δυτικής Ευρώπης.

Όπως απέδειξαν οι διενεργηθείσες έρευνες στον Ατλαντικό, υπάρχει μια πελώρια υποθαλάσσια οροσειρά και ένα οροπέδιο, που κάποτε αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της ξηράς, αλλά βυθίστηκαν αργότερα σε μεγάλο βάθος.

Εν τούτοις, το πρόβλημα της νησιωτικής αυτής ηπείρου, η οποία λέγεται ότι ήταν μεγαλύτερη σε έκταση από τη Μικρά Ασία και τη Λιβύη μαζί, δεν είχε ακόμη επιλυθεί.

Εξάλλου, ο επίσης Σοβιετικός Δρ. N. Ledner, όπως είχε δηλώσει και εκείνος σε ανταποκριτή τους Πρακτορείου Ειδήσεων Τας, κατόπιν μελετών και ερευνών δώδεκα ετών, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ατλαντίδα ήταν μια μεγάλη νήσος δυτικά του Γιβραλτάρ.

Μάλιστα, η πλέον εντυπωσιακή απόδειξη ήταν η ομοιότητα, την οποία παρουσίαζε ο βυθός στην περιοχή αυτή, με τα χαρακτηριστικά της γεωλογικής διαμόρφωσης της Ατλαντίδας, τα οποία έδινε ο Πλάτων βάσει παλαιότερων πληροφοριών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 07/02/1959…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 07/02/1959
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 07/02/1959

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments