Το στοιχειωμένο οικοτροφείο της Βιέννης, το 1930…

Το στοιχειωμένο οικοτροφείο της Βιέννης, το 1930…
3
(1)

Το ζεύγος Ροζιέ διατηρούσε μια πανέμορφη έπαυλη λίγο έξω από τη Βιέννη, στην Αυστρία. Το μεγαλοπρεπές σπίτι της οικογένειας βρισκόταν σε μια μαγευτική τοποθεσία, ενώ ο καταπράσινος κήπος του δροσιζόταν πλουσιοπάροχα από τα νερά του ποταμού, που αποτελούσαν και το φυσικό του όριο.

Το οίκημα αυτό θεωρούνταν για χρόνια στοιχειωμένο. Ο κύριος και η κυρία Ροζιέ, στην αρχή, έβλεπαν τα τζάμια και όλα τα γυαλικά του σπιτιού να τραντάζονται από μόνα τους και κατόπιν, να θρυμματίζονται με εκκωφαντικό πάταγο. Στη συνέχεια, τα πολυτελή τους έπιπλα ανυψώνονταν αργά, τραμπαλίζονταν μετέωρα και έσκαγαν στο πάτωμα ή εκσφενδονίζονταν στους τοίχους με πρωτοφανή ορμή.

Τα παιδιά, που ζούσαν ως τρόφιμοι στο οικοτροφείο που διέθετε η πολυτελής αυστριακή κατοικία, κατελήφθησαν από μια μυστηριώδη ασθένεια και κανένας ιατρός της Αυστρίας δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τα συμπτώματα, αλλά ούτε και να τα βοηθήσει.

Οι οικότροφοι συχνά παρουσιάζονταν ενώπιον των ιδιοκτητών, φέροντες βαθιές αμυχές νυχιών στα πρόσωπά τους κυρίως, χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσουν το πώς και το γιατί. Οι ανήσυχοι γονείς έσπευδαν να απομακρύνουν τα τρομοκρατημένα παιδιά τους από το στοιχειωμένο οικοτροφείο, που άλλοτε ήταν ένας ειδυλλιακός τόπος ανατροφής και εκπαίδευσης.

Πολλοί υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των αλλόκοτων φαινομένων, τα οποία βεβαίωναν στις καταθέσεις τους στη Χωροφυλακή, που είχε επιληφθεί της έρευνας. Πέρα από την Αστυνομία, διάφοροι άλλοι ειδικοί είχαν προσπαθήσει να ερμηνεύσουν τα παράδοξα γεγονότα και να δώσουν μια λύση στην αγωνία των ιδιοκτητών.

Μάλιστα, η κυρία Ροζιέ είχε δηλώσει τα εξής στους δημοσιογράφους:

“Είμαι υποχρεωμένη να ομολογήσω πως μια άγνωστη δύναμη, μια δύναμη καταραμένη, κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ανωμαλία. Μια δύναμη σατανική, που δεν μπορώ να την εξηγήσω. Πάντως, είμαι βέβαιη πως η κόρη μου, η Μαργαρίτα, την οποία είχαν υποπτευθεί οι ειδικοί από την αρχή, είναι αμέτοχη σε όλα αυτά και δεν φταίει σε τίποτα!”

Ο κύριος Ροζιέ ήταν ακόμα περισσότερο κατηγορηματικός:

“Η θυγατέρα μου Μαργαρίτα καθόλου δεν έχει αναμειχθεί στην υπόθεση. Είμαι σίγουρος πως κάτι άλλο συμβαίνει, κάτι το αινιγματικό και το αποκρουστικό! Λίγες μέρες πριν, έτυχε να δω να σταματά, σε μικρή απόσταση από το σπίτι μας, ένα αυτοκίνητο με σβηστά τα φώτα. Οι επιβάτες του κατέβηκαν με κλεφτοφάναρα μες στο σούρουπο και έμοιαζαν να παρατηρούν το οίκημα από απόσταση ασφαλείας.

Εξάλλου, έχω μια συγγενή που εποφθαλμιά το κτίριο με κακόβουλο τρόπο. Εν τούτοις, όταν είναι κοντά η μικρή μου κόρη, τρέμει από τον φόβο της και τα παράδοξα φαινόμενα ύστερα ησυχάζουν. Δεν ξέρω τι να πω και πώς να το ερμηνεύσω. Μα, πιστεύω ακράδαντα πως η κόρη μου δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στην υπόθεση. Μια διαβολική δύναμη έχει ενσκήψει πάνω από το σπίτι μας και έχει πάρει το τιμόνι της ζωής μας”.

Από τη στιγμή, όμως, που ο Ενωμοτάρχης Γκιογιονέ εγκαταστάθηκε στην έπαυλη της οικογένειας Ροζιέ, τα απίστευτα φαινόμενα καταλάγιασαν για λίγο.

Το στοιχειωμένο οικοτροφείο της Βιέννης αναφερόταν συχνά στα πρωτοσέλιδα των αυστριακών εφημερίδων, ενώ οι περίοικοι αρνούνταν να περάσουν έξω από τους τοίχους του, ειδικά όταν έπεφτε το σκοτάδι.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 27/05/1930…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 27/05/1930
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 27/05/1930

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 3 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments