Τα φαντάσματα έχουν άραγε σώμα από αιθέρα;

Τα φαντάσματα έχουν άραγε σώμα από αιθέρα;
0
(0)

Ο Sir Oliver Lodge, ο σπουδαίος αυτός Άγγλος επιστήμονας και εφευρέτης, αλλά και φανατικός πνευματιστής, ο οποίος μάλιστα είχε επισκεφτεί και την Αθήνα κατά το έτος 1930, ανέπτυξε μια καινούρια θεωρία για τα πνεύματα.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, τα πνεύματα δεν είναι άυλα, αλλά έχουν σώμα. Το σώμα τους, όμως, αποτελείται από διαφορετική ύλη και συγκεκριμένα, από αιθέρα.

Ο Sir Oliver Lodge πρόσθετε πως οι νεκροί δεν παύουν ποτέ να ενδιαφέρονται για τους ζωντανούς και πως το ενδιαφέρον τους είναι μεγαλύτερο για τα πρόσωπα που αγαπούσαν περισσότερο και ο θάνατος τους χώρισε βίαια και απότομα.

Sir Oliver Lodge (12/06/1851- 22/08/1940)
Sir Oliver Lodge (12/06/1851- 22/08/1940)

Μάλιστα, η Jean Elizabeth Leckie, η χήρα του διάσημου συγγραφέα και πρωτεργάτη του πνευματισμού Sir Arthur Conan Doyle, ο οποίος άφησε τα εγκόσμια στις 7 Ιουλίου του 1930, επιβεβαίωνε τους ισχυρισμούς του Άγγλου επιστήμονα.

Η επίσης πνευματίστρια Jean, λοιπόν, σημείωνε με νόημα πως τον τελευταίο καιρό το φάντασμα του νεκρού συζύγου της περιφερόταν στη θαλπωρή του σπιτιού τους, όπως είχε εξακριβώσει με τη βοήθεια ενός μέντιουμ.

Τα φαντάσματα έχουν άραγε σώμα από αιθέρα; Κανείς δεν μπορούσε να το απαντήσει με βεβαιότητα, αν και πολλοί επιστήμονες και πνευματιστές δήλωναν σίγουροι, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1930.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 18/03/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 18/03/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 18/03/1933

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments