Η 15χρονη Ιταλίδα, που θεράπευε με τα χέρια της…

Η 15χρονη Ιταλίδα, που θεράπευε με τα χέρια της…

Το 1933, στο χωριό Volvera της Βόρειας Ιταλίας, σε μικρή απόσταση από το Τορίνο, μια νεαρή κοπέλα θεράπευε κάθε νόσο με την απλή απόθεση των χεριών της πάνω στους ασθενείς.

Η νέα αυτή, που ονομαζόταν Mariuccia Sopegno, ηλικίας 15 ετών, ονειρεύτηκε μια νύχτα ότι ένας Άγγελος Κυρίου έπιασε στοργικά το χέρι της και της είπε: “Συ θα θεραπεύεις τους πάσχοντες”.

Η Mariuccia Sopegno (1918 - 1993), σε προχωρημένη ηλικία
Η Mariuccia Sopegno (1918 – 1993), σε προχωρημένη ηλικία

Μάλιστα, η θεραπευτική της δύναμη άρχισε να εκδηλώνεται από την επομένη κιόλας ημέρα και ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύθηκε από τα θαυματουργά της χέρια ήταν μια από τις αδελφές της, που υπέφερε από παράλυση των άκρων.

Έκτοτε, χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη Βόρεια Ιταλία μετέβαιναν στην οικία της νεαρής Mariuccia Sopegno και ικέτευαν να θεραπευθούν από τα θαυματουργά της χέρια.

Επειδή ήταν τόσοι πολλοί εκείνοι που βρήκαν θεραπεία και λύτρωση από την επαφή τους με την 15χρονη κοπέλα, οι ιατροί άρχισαν να μελετούν το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο, το οποίο, κατά τις ιταλικές εφημερίδες, το απέδιδαν σε υποβολή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 30/01/1933.

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 30/01/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 30/01/1933

 

0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments