Τα φαντάσματα του Κοιμητηρίου South Mimms, στην Αγγλία…

Τα φαντάσματα του Κοιμητηρίου South Mimms, στην Αγγλία...

Στο Κοιμητήριο του South Mimms στην Αγγλία, πολύ συχνά εμφανιζόταν ένας μεγάλος αριθμός φαντασμάτων της επαρχίας Hertfordshire. Ο Αιδεσιμότατος Allen Hay, άλλωστε, δεν ήταν ο μόνος που το βεβαίωνε, αλλά και πλήθος πιστών που εκκλησιάζονταν στην ενορία του.

Συνηθέστατα, ο Αιδεσιμότατος έβλεπε να περιφέρεται ανάμεσα στους τάφους, για πάνω από τριάντα χρόνια, το εξαϋλωμένο πνεύμα μιας θλιμμένης Λευκής Κυρίας, όπως την αποκαλούσε, την οποία, όμως, δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει. Το φάντασμα αυτό εμφανιζόταν κάθε φορά, που το ρολόι της εκκλησίας σήμαινε τρεις τη νύχτα.

Saint Giles, South Mimms
Saint Giles, South Mimms

Ο ιερέας ισχυριζόταν πως η Λευκή Κυρία, που έμοιαζε περισσότερο με νύφη περίλυπη και εγκαταλειμμένη, δεν ήταν το μοναδικό φάντασμα που στοίχειωνε το Κοιμητήριο της Επισκοπής του Saint Giles.

Συχνά περιδιάβαινε πάνω από τα μνήματα και το πνεύμα του Ναυάρχου John Byng, ευθυτενές και αγέρωχο, αν και λαβωμένο. Ο Ναύαρχος είχε εκτελεστεί το 1757 στην περιοχή του Portsmouth.

John Byng (1704 - 1757)
John Byng (1704 – 1757)

Μα, δεν ήταν μόνο αυτά τα φαντάσματα, που τριγυρνούσαν πάνω από τους τάφους του Κοιμητηρίου κατηφή και αγριεμένα, ως προπομποί κακών και συμφορών, προοιωνίζοντας θανάτους και καταστροφές. Εμφανίζονταν και φαντάσματα κάποιων διαβόητων ληστών, οι οποίοι είχαν φονευθεί πλησίον της Μονής του Saint Giles.

Πάντως, όταν έπεφτε το σκοτάδι, οι κάτοικοι της περιοχής, που ο καθένας είχε και μια τρομακτική ιστορία να αφηγηθεί για τα φαντάσματα του Κοιμητηρίου του South Mimms, απέφευγαν να πλησιάζουν τον χώρο και έμεναν στην ασφάλεια του σπιτιού τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 21/12/1932…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 21/12/1932
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 21/12/1932
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments