Κινηματογράφηση Α.Τ.Ι.Α. στην Αυστραλία, το 1978…

Κινηματογράφηση Α.Τ.Ι.Α. στην Αυστραλία, το 1978...
5
(1)

Στις 30 Δεκεμβρίου του 1978, μια ομάδα ειδικών της αυστραλιανής τηλεόρασης κατόρθωσε, ίσως για πρώτη φορά, να κινηματογραφήσει ιπτάμενους δίσκους.

Συγκεκριμένα, Αυστραλιανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι ήταν συνεργάτες της τηλεόρασης και των οποίων το φιλμ μεταδόθηκε από το BBC, πραγματοποίησαν την επιτυχία τους υπεράνω του Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, όπου και άλλοτε είχαν παρατηρηθεί μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Οι δημοσιογράφοι, που επέβαιναν σε αεροπλάνο, βεβαίωναν ότι το αεροσκάφος τους παρακολουθούνταν από ολόκληρο στολίσκο μυστηριωδών πτητικών μηχανών, που, μάλιστα, είχαν επισημανθεί και από τα ραντάρ του εδάφους.

Το φιλμ, που κατέγραψε η ομάδα της αυστραλιανής τηλεόρασης, έδειχνε έναν από τους ιπτάμενους δίσκους, ο οποίος είχε σχήμα ωοειδές και εξέπεμπε φωτεινές ακτίνες.

Στο Wellington, η Διοίκηση Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι μοίρα αεριωθούμενων καταδιωκτικών αεροπλάνων βρισκόταν σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού, για τον φόβο επανάληψης της εμφάνισης άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων στον ουρανό της χώρας.

Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, στις 2 Ιανουαρίου του 1979, κι άλλα παράξενα πτητικά μηχανήματα παρατηρήθηκαν με το ραντάρ, αλλά και με γυμνό οφθαλμό στον ουρανό της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Τουλάχιστον δώδεκα Αστυνομικοί είδαν ένα κατάφωτο ιπτάμενο αντικείμενο, που κινούνταν επί ώρες υπεράνω των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας. Ένας από τους Αστυνομικούς δήλωσε ότι το χρώμα της παράδοξης πτητικής μηχανής μεταβαλλόταν, αργά-αργά, από γαλάζιο σε κόκκινο.

Δύο χαρακτηριστικές λήψεις από το φιλμ του 1978
Δύο χαρακτηριστικές λήψεις από το φιλμ του 1978

Εν τούτοις, στο αεροδρόμιο του Wellington της Νέας Ζηλανδίας, ο ελεγκτής Τζεφ Μόζερ ανέφερε ότι είχε επισημάνει πάμπολλα μυστηριώδη στίγματα στην οθόνη του ραντάρ εκείνες τις δύο ημέρες.

Έτσι, αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας προσπάθησε επί έξι ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, να εντοπίσει τα αινιγματικά πτητικά μηχανήματα, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Ο Διευθυντής του Αστεροσκοπείου Mount John της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι ίσως αυτό που έμοιαζε με ιπτάμενος δίσκος να ήταν απλά ο πλανήτης Αφροδίτη, που εκείνη την περίοδο είχε τη μεγαλύτερη λαμπρότητα και ήταν ορατή και την ημέρα. Όμως, οι εικασίες του Διευθυντή του Αστεροσκοπείου δεν έμοιαζαν να πείθουν πολλούς…

Πάντως, το περίεργο αυτό φαινόμενο, με τις πολλαπλές θεάσεις μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων, έχει μείνει γνωστό ως Kaikoura Lights.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 03/01/1979…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 03/01/1979
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 03/01/1979

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments