Ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από στοιχειωμένο πύργο, το 1936…

Ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από στοιχειωμένο πύργο, το 1936…
0
(0)

Η ραδιοφωνική αγγλική εταιρία όρισε για τις 15 Μαρτίου του 1936 να μεταδώσει ζωντανά σε εκπομπή, μέσω του ραδιοφώνου, τους ανεξήγητους θορύβους, που συντελούνταν μυστηριωδώς τις νύχτες σ’ ένα στοιχειωμένο σπίτι.

Θεωρούνταν βέβαιο ότι το σπίτι αυτό ήταν ένας φεουδαρχικός πύργος του 12ου αιώνα. Τις νύχτες, στο ισόγειο του πύργου αυτού, έπνεαν σφοδροί άνεμοι άνευ λόγου και οι πόρτες ανοιγόκλειναν με πάταγο.

Μάλιστα, τη νύχτα, που ο ραδιοφωνικός σταθμός είχε προγραμματίσει να μεταδώσει τους ήχους από το στοιχειωμένο σπίτι, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ψυχικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου θα βρισκόταν στον πύργο, ώστε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, για να αποκλεισθεί κάθε πιθανή απόπειρα απάτης.

Οι πόρτες θα έκλειναν και θα σφραγίζονταν, ενώ οι διάδρομοι του πύργου θα στρώνονταν με αμυλώδη σκόνη, ούτως ώστε να εξακριβωθεί εάν τα πόδια των φαντασμάτων άφηναν ευδιάκριτα ίχνη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 04/03/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 04/03/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 04/03/1936

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments