Η άγνωστη Ιστορία της Ανθρωπότητας…

Η άγνωστη Ιστορία της Ανθρωπότητας...
5
(5)

Πριν εκατό χιλιάδες χρόνια, η Γη γνώρισε έναν πολιτισμό πιο εξελιγμένο από τον δικό μας, με ραδιοφωνία, τηλεόραση, διαστημόπλοια και, δυστυχώς, θερμοπυρηνικές βόμβες, που προκάλεσαν τον αφανισμό του.

Η θεωρία αυτή αναπτυσσόταν και καταβαλλόταν προσπάθεια να αποδειχθεί από έναν Γάλλο δημοσιογράφο, ιστορικό, αρχαιολόγο και περιηγητή, τον Robert Charroux, στο βιβλίο του “Η Άγνωστη Ιστορία των Ανθρώπων από Εκατό Χιλιάδες Έτη”. Το βιβλίο στηριζόταν σε γνωστά κείμενα, τις Γραφές, το Ταλμούδ, στις παραδόσεις, συχνά παράλληλες πολλών λαών και πολλών πολιτισμών.

Η αγγλική έκδοση του βιβλίου του Robert Charroux
Η αγγλική έκδοση του βιβλίου του Robert Charroux

Στηριζόταν, ακόμα, σε παρατηρήσεις αρχαιολογικές, αλλά και στην απαρίθμηση και την προσπάθεια εξηγήσεως όλων των μέχρι τότε ανεξήγητων φαινομένων. Για παράδειγμα, οι Πυραμίδες, οι “εξώστες” του Μπααλμπέκ στον Λίβανο, ευρήματα αρχαιολογικά, που παρέμεναν ακατανόητα και ανεξήγητα.

Το 1937, ανακαλύφθηκαν σε μια σπηλιά της κεντρικής Γαλλίας λίθινες πλάκες με σχέδια, που παρίσταναν ανθρώπους ντυμένους, σχεδόν όπως σήμερα. Διαπιστώθηκε ότι οι πλάκες αυτές ήταν της 15ης χιλιετηρίδας π.Χ.!

Οι μυστηριώδεις "εξώστες" του Μπααλμπέκ
Οι μυστηριώδεις “εξώστες” του Μπααλμπέκ

Το 1957, ανακαλύφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικοί χάρτες διαφόρων περιοχών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χάρτες αυτοί σχεδιάστηκαν δέκα χιλιάδες χρόνια π.Χ.

Τα ανάγλυφα, που στολίζουν την Πύλη του Ήλιου στο Tiwanaku της Βολιβίας και που φιλοτεχνήθηκαν πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια, παρουσίαζαν ανθρώπους, που έφεραν παράδοξα σκάφανδρα και βρίσκονταν δίπλα σε περίεργα οχήματα, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως διαστημόπλοια. Εξ άλλου, σε μια σπηλιά των Ινδιών, τοιχογραφίες της 14ης χιλιετηρίδας π.Χ. μας δείχνουν τη Γη να συνδέεται με τελείες με τον πλανήτη Αφροδίτη.

Η "Πύλη του Ήλιου" στο Tiwanaku της Βολιβίας
Η “Πύλη του Ήλιου” στο Tiwanaku της Βολιβίας

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της θεωρίας του, ο Charroux έλεγε τα εξής: Αν σήμερα ο δικός μας πολιτισμός αφανισθεί λόγω μιας θερμοπυρηνικής καταστροφής, τι θα μείνει; Τίποτα, ή σχεδόν τίποτα. Ίσως μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια, οι αρχαιολόγοι της εποχής να βρουν σε καμία σπηλιά τον σκελετό κανενός ερημίτη. Δεν θα βρουν όμως τον σκελετό του Αϊνστάιν. Δίπλα στον σκελετό αυτό θα βρουν ίσως μια κανάτα και δύο πέτρες, αντί για κάθισμα. Και θα πουν, “οι άνθρωποι του 1963 ήταν μικρόσωμοι, μάλλον κουτοί, γνώριζαν μόνο την αγγειοπλαστική και ζούσαν σαν κτήνη”.

Σύμφωνα με τον Robert Charroux, ο πολιτισμός αυτός που χάθηκε, δεν ήταν άγνωστος για ορισμένους. Τα μυστικά του τα γνώριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και αυτό εξηγεί τις πυραμίδες. Τα μυστικά αυτά τα γνώριζε ο Μωυσής, που περιέγραφε την δημιουργία του Κόσμου 4.000 χρόνια πριν από τους σύγχρονους επιστήμονες. Υπήρχαν, προσέθετε, πολλά βιβλία του πολιτισμού αυτού στην Αλεξάνδρεια, στην Κίνα, αργότερα στη Ρώμη και στην Έφεσο.

Robert Charroux (07/04/1909 - 24/06/1978)
Robert Charroux (07/04/1909 – 24/06/1978)

Τα βιβλία, όμως, αυτά καταστράφηκαν σκοπίμως, διότι, όπως θεωρούσε ο Charroux, οι λαοί που δεν γνωρίζουν την Αλήθεια, την Επιστήμη, διοικούνται καλύτερα. Εξ άλλου, για τον ίδιο, το περίφημο “Μήλο της Εύας” ήταν η Γνώση.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 10/08/1963…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 10/08/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 10/08/1963

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 5

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments