Η μετεμψύχωση της Ραμκούλι…

Η μετεμψύχωση της Ραμκούλι…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Τον Οκτώβριο του 1934, οι εφημερίδες του Νέου Κόσμου ήταν καθημερινά γεμάτες από μακροσκελή τηλεγραφήματα και συναρπαστικές περιγραφές για ένα εκπληκτικό θαύμα, που είχε λάβει χώρα στη Βομβάη και είχε αναστατώσει τις Ινδίες.

Ο πλέον διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος της εποχής, ο λεγόμενος «Άσσος των άσσων του ρεπορτάζ», William Seabrook, έτυχε να βρεθεί στη Βομβάη, έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι του στο Θιβέτ και φυσικά, έσπευσε πρώτος να τηλεγραφήσει μια εκτενή περιγραφή αυτού του συγκλονιστικού θαύματος στη Νέα Υόρκη, η οποία δημοσιεύθηκε αμέσως σε όλες τις εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ιδού, λοιπόν, τι έγραφε ο διακεκριμένος Αμερικανός ρεπόρτερ:

William Seabrook (22/02/1884 - 20/09/1945)
William Seabrook (22/02/1884 – 20/09/1945)

«Αν ένας από εμάς τύχαινε να είναι πατέρας και άκουγε μια μέρα το μικρό του κοριτσάκι να του λέει: «Μπαμπά, θέλω να σου γνωρίσω τους τρεις γιους μου, που ζούνε σήμερα, άντρες πια, στην τάδε πόλη», θα χαμογελούσε, βέβαια, με επιείκεια και θα αναρωτιόταν συγχρόνως ποιος άραγε έβαλε τέτοιες παράξενες ιδέες στο κεφαλάκι του μικρού κοριτσιού.

Μα, αν έπειτα έπαιρνε από το χέρι την κορούλα του και πήγαινε, έστω από περιέργεια, στην πόλη που του είχε αναφέρει το παιδί και πράγματι, ω του θαύματος, έβρισκε τους τρεις γιους της παιδούλας, αυτό θα ήταν μια απίστευτη δοκιμασία και πρωτοφανής περιπέτεια, που όποιος τύχαινε να την μάθει, μάλλον θα ξεκαρδιζόταν από την παιδική αφέλεια και φαντασία!

Το παράδοξο, όμως, ήταν ότι όντως συνέβη αυτή η απρόσμενη περιπέτεια σε έναν πατέρα αυτού του κόσμου και συγκεκριμένα, σ’ έναν Ινδό πατέρα. Έτσι, από χωριό σε χωριό και από στόμα σε στόμα, αυτή η απίθανη ιστορία διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ινδία.

Σε ένα χωριό των Ινδιών, λοιπόν, στο Σαντιναγκάρ της Φαρουχαμπάντ, κοντά στη Βομβάη, ζούσε ένα κοριτσάκι, που το έλεγαν Ραμκούλι. Η Ραμκούλι ήταν κόρη ενός Βραχμάνου. Δυο χρόνια νωρίτερα, όταν το κοριτσάκι ήταν μόλις πέντε ετών, παρουσιάστηκε στον πατέρα της και του είπε με μεγάλη σοβαρότητα:

«Πατέρα, δεν είναι η πρώτη φορά που ζω εδώ κάτω, σε αυτόν τον κόσμο. Έχω ξανάρθει κι άλλοτε και έχω ζήσει πολλά χρόνια. Έχω μάλιστα και τρεις γιους, που είναι άντρες πια και που επιθυμώ να τους ξαναδώ και να τους σφίξω στην αγκαλιά μου».

Ο Βραχμάνος άκουσε τη θυγατέρα του με προσοχή, μα και με απάθεια και δεν της έδωσε καμιά απάντηση. Παρ’ όλη την αδιαφορία του πατέρα της, η Ραμκούλι δεν αποθαρρύνθηκε. Κάθε τόσο παρουσιαζόταν μπροστά του και του εξιστορούσε το «παραμύθι» της. Ο πατέρας την άκουγε πάντοτε με αδιαφορία, όσο κι αν πίστευε στη μετεμψύχωση.

Έτσι, πέρασαν δύο χρόνια και η Ραμκούλι έγινε επτά ετών. Όμως, ούτε μια μέρα, ούτε μια στιγμή, δεν ξέχασε τους τρεις γιους της, που ισχυριζόταν ότι ζούσαν πια σ’ ένα μακρινό χωριό, στο Μαγκλαμπάντ.

Ο Βραχμάνος βασανιζόταν από την επιμονή της κόρης του και προσπαθούσε να την κάνει να ξεχαστεί με χίλια δυο άλλα πράγματα, αλλά εκείνη επέμενε πάντα πως έπρεπε οπωσδήποτε να συναντήσει τα παιδιά της.

Τον τελευταίο καιρό, η Ραμκούλι είχε γίνει πολύ νευρική και ανυπόμονη. Αφού έβλεπε ότι ο πατέρας της δεν πειθόταν με τίποτα, εκείνη αποφάσισε να σταματήσει να τρώει και να πίνει. Ο πατέρας της, καθώς δεν μπορούσε να την μεταπείσει με τίποτα και φοβούμενος ότι η μικρή θα πέθαινε από δίψα και ασιτία, έζεψε τα δυο βόδια του στον αραμπά του, πήρε μαζί του την κορούλα του και ξεκίνησαν για το μακρινό Μαγκλαμπάντ.

Έπειτα από ένα εξαιρετικά κοπιαστικό ταξίδι, έφτασαν επιτέλους στο χωριό. Μπορεί να φανταστεί κανείς την έκπληξη του Βραχμάνου, όταν είδε τη θυγατέρα του να κατευθύνεται σε ένα σπίτι και να χτυπάει με αποφασιστικότητα την πόρτα του. Κατόπιν, την άκουσε να καλεί με το όνομά του τον άνθρωπο, που εμφανίστηκε στο κατώφλι του σπιτιού. Ύστερα, κάλεσε κοντά της τον πατέρα της και του είπε:

«Πατέρα, αυτός εδώ είναι ο μεγαλύτερος γιος μου, ο Σιντάχ. Πάμε τώρα να σου γνωρίσω και τους άλλους».

Η Ραμκούλι εξακολούθησε τον δρόμο της, πέρασε μερικά στενά και χτύπησε την πόρτα σε ένα άλλο σπίτι. Εκεί, της άνοιξε ο δεύτερος γιος της, ο Ρασίντ. Στο τρίτο σπίτι που πήγε, συνάντησε τον μικρότερο γιο της, τον Αρούντα.

Ο Βραχμάνος τα είχε χάσει κυριολεκτικά. Οι τρεις Ινδοί τού δήλωσαν κατάπληκτοι ότι ήταν πράγματι αδέρφια και ότι αυτά ήταν τα αληθινά τους ονόματα. Το πιο συγκλονιστικό απ’ όλα ήταν ότι η μητέρα τους είχε πεθάνει πριν από επτά χρόνια, την εποχή, δηλαδή, που γεννήθηκε η Ραμκούλι.

Τότε, το κοριτσάκι τούς είπε ότι αυτή ήταν η μητέρα τους και ότι είχε ξαναγυρίσει στον κόσμο, μετά τον θάνατό της. Είχε μετεμψυχωθεί!»

Το πρωτάκουστο θαύμα διαδόθηκε, όπως ήταν φυσικό, σε όλο το χωριό κι όλοι μαζεύτηκαν γύρω από το κοριτσάκι, για να το δουν και να το θαυμάσουν. Μάλιστα, πολλοί ζήτησαν από τη μικρούλα να τους δώσει κι άλλες αποδείξεις, πιο πειστικές, ότι ήταν η μητέρα των τριών αδελφών.

Τότε, η Ραμκούλι, χωρίς καμιά δυσκολία, ανέφερε ένα σωρό λεπτομέρειες και γεγονότα από την προηγούμενη ζωή της. Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι δύο από τους τρεις γιους της είχαν παντρευτεί και ανέφερε τα ονόματα των γυναικών τους. Για να πείσει και τους πιο δύσπιστους, έδειξε πολλούς κατοίκους του χωριού Μαγκλαμπάντ και τους φώναξε με τα ονόματά τους.

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας της μικρής ξεκαθάρισε ότι ποτέ τους δεν είχαν ξανάρθει σε εκείνο τον απομακρυσμένο τόπο. Η συγκίνηση κατέλαβε όλους τους παρευρισκόμενους μπροστά στο απρόσμενο θαύμα της μετεμψύχωσης και το απίστευτο περιστατικό διαδόθηκε στα πέρατα της Ινδίας.

Οι σοφοί της Βομβάης πήραν αμέσως κοντά τους τη μικρούλα, για να εξετάσουν καλύτερα την περίπτωσή της. Εξακρίβωσαν, λοιπόν, ότι δεν είχε πάει ποτέ της σχολείο και ότι δεν είχε ακούσει ποτέ της, ούτε από τον πατέρα της, ούτε από κάποιον άλλο, να γίνεται λόγος για την μετεμψύχωση. Το πιο συνταρακτικό ήταν ότι η Ραμκούλι ήξερε και να γράφει και να διαβάζει, όπως ακριβώς γνώριζε και «η μητέρα των τριών αδελφών».

Αυτό, λοιπόν, το θαύμα των θαυμάτων έτυχε να το δω κι εγώ με τα ίδια μου τα μάτια κι ομολογώ ότι, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι κάτι περισσότερο από αληθινό», δήλωνε εντυπωσιασμένος ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος, William Seabrook.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ», στις 11/10/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 11/10/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ», στις 11/10/1934

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Το Κάστρο του Ρίου (Μέρος ΣΤ)… Ο φόνος του σκοπού στις φυλακές του Κάστρου του Ρίου και η απόπειρα δραπέτευσης...των πέντε καταδίκων αναστάτωσε, όπως ήταν φυσικό...
Τα άγνωστα πειράματα Τηλεπάθειας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, το 1928… Στο τελευταίο διεθνές συνέδριο του Μεταψυχικού Ινστιτούτου των Παρισίων,...ανακοινώθηκε η επιτυχής έκβαση των άγνωστων πειραμάτων τηλεπαθητικής...μεταβίβασης της σκέψης μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και της Νέας Υόρκης, από...Γάλλους και Αμερικανούς επιστήμονες...
Το κορίτσι και το φάντασμα… Το χέρι της είχε γίνει αόρατο μέσα στο άυλο εκείνο σώμα και μόνο στα άκρα των...δακτύλων της ένιωσε κάτι ψυχρό...
Μια καταπληκτική περίπτωση τηλεπάθειας στη Βραζιλία, το 1939… Τα φαινόμενα της τηλεπάθειας ήταν γνωστά πολύ πριν ο ελληνικός αυτός όρος...χρησιμοποιηθεί διεθνώς από το 1882, οπότε τον εισήγαγε ο Άγγλος ερευνητής...
Τηλεκινητικά φαινόμενα στο Αγρίδι Γορτυνίας, το 1936… Στις 10 Ιουλίου του 1936, προσήλθαν στα γραφεία της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών...απεσταλμένοι από το Αγρίδι της Γορτυνίας, για να ζητήσουν οδηγίες...
Τα μυστήρια της Μετενσάρκωσης… "Δεν αποκλείεται κατά τη διαδικασία της Μετενσάρκωσης ένας άνθρωπος να επανέλθει...ως μύγα, ψάρι ή λαχανικό! Οι εγκληματίες επανέρχονται ακόμα πιο σκληροί και...άγριοι, ενώ οι μεγαλοφυείς, όπως ο Πλάτων, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ναπολέων,...ενσαρκώνονται με εντελώς νέα ψυχή..."
Το φαινόμενο της αυτόματης γραφής… Ο επιφανής γραφολόγος και ψυχολόγος Bert Hellinger, ο οποίος εξέτασε σχολαστικά...μακροσκελείς επιστολές γραμμένες με το χέρι της Grace Rosser, αλλά κατ’ εντολήν του...νεκρού αρραβωνιαστικού της, αποφάνθηκε μετά βεβαιότητας ότι ο γραφικός...χαρακτήρας ανήκε στον αποθανόντα Gordon Burdick...
Μία μακάβρια προφητεία για ένα τραγικό ταξίδι… Η άυλη παρουσία του είχε σκοπό να ενημερώσει τους παρισταμένους για μια παλιά και...ήσσονος σημασίας προφητεία, που όμως αφορούσε τον ίδιο άμεσα και μάλλον...καθοριστικά...
Τηλεκινητικά φαινόμενα στο Τορίνο… Η πρώτη διαπίστωση την οποία έκαναν οι δύο δημοσιογράφοι, ήταν ότι οι πολυέλαιοι...του διαμερίσματος κινούνταν χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος...
Το φάντασμα του Χήνλεϋ… ...το φάντασμα προσπαθούσε να διακόψει την παράσταση με διάφορους τρόπους...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.