Το περιστατικό του Petrozavodsk, το 1977…

Το περιστατικό του Petrozavodsk, το 1977...
0
(0)

Ένα εκπληκτικό φαινόμενο έκοψε την ανάσα χιλιάδων ανθρώπων στη Σοβιετική Ένωση και τη Φινλανδία, τον Σεπτέμβριο του 1977.

Ο Σοβιετικός και ο Φινλανδικός Τύπος ασχολήθηκαν εκτεταμένως με αυτό. Τα ξένα πρακτορεία, με τηλεγραφήματα από το Λένινγκραντ, το Ελσίνκι και άλλες πόλεις έδιναν περιγραφές ανθρώπων που το είδαν. Αλλά κανείς δεν μπορούσε να το εξηγήσει.

Συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου του 1977, στις 04:00. Ένα δυνατό φως φάνηκε στον ουρανό πάνω από το Petrozavodsk κι άρχισε να μεγαλώνει. Πήρε τελικά ένα σχήμα, που θύμιζε μέδουσα κι άρχισε να βγάζει μία φωτεινή βροχή, σαν γιγαντιαίο πυροτέχνημα. Ύστερα, άρχισε πάλι να αλλάζει σχήμα. Έγινε ημικυκλικό σαν ένα εκτυφλωτικό μισοφέγγαρο και άρχισε να κινείται προς τη λίμνη Ονέγκα, περνώντας στη Φινλανδία.

Στιγμιότυπο του φαινομένου πάνω από τη λίμνη Ονέγκα
Στιγμιότυπο του φαινομένου πάνω από τη λίμνη Ονέγκα

Συζητήθηκαν πολλές εκδοχές για το φαινόμενο. Άλλοι, πάλι, είπαν ότι επρόκειτο για πύραυλο, που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα. Οι Σοβιετικοί επιστήμονες, όμως, δήλωσαν ότι δεν έγινε καμία εκτόξευση τη μέρα εκείνη και ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν τέτοιες που να δημιουργούσαν πιθανότητα αντικατοπτρισμού ή οφθαλμαπάτης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 04/10/1977…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", στις 04/10/1977
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 04/10/1977

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments