Το περιστατικό του Γουάιτ Σαντς στο Νέο Μεξικό, το 1949…

Το περιστατικό του Γουάιτ Σαντς στο Νέο Μεξικό, το 1949...
0
(0)

Τον Σεπτέμβριο του 1949, δύο ανώτεροι αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι βρίσκονταν σε αποστολή στην περιοχή του Γουάιτ Σαντς του Νέου Μεξικού, παρατήρησαν στον ουρανό μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, που βίωσαν το γεγονός, τα αντικείμενα αυτά δεν είχαν την ομοιότητα με τους “ιπτάμενους δίσκους” που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη εκείνη την περίοδο, αλλά φαίνονταν ως διαπλανητικά σκάφη. Η γενομένη παρατήρηση διά φωτογραφικού θεοδόλιχου, απέδειξε ότι ένα εκ των σκαφών αυτών βρισκόταν σε ύψος 30-40 μιλίων, το σχήμα και το μέγεθός του ήταν ακαθόριστα, ενώ η ταχύτητά του ήταν σχεδόν απίστευτη, αφού έφτανε τα τρία έως τέσσερα μίλια το δευτερόλεπτο. Τις εντυπωσιακές περιγραφές των Αμερικανών στρατιωτικών δημοσίευσαν και οι “Times” του Λος Άντζελες.

Εν τω μεταξύ, το ζήτημα των ιπτάμενων δίσκων απασχολούσε τους αρμοδίους της Αμερικανικής Αεροπορίας. Δύο ειδικοί αξιωματικοί, στους οποίους είχε ανατεθεί το η διερεύνηση του ζητήματος, είχαν ανακαλύψει δύο από τα περίεργα αυτά αντικείμενα, κοντά στη Βαλτιμόρη. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “The Baltimore Sun”, τα αντικείμενα αυτά αποτελούσαν τα ατελή πρότυπα των ιπτάμενων δίσκων. Έμοιαζαν με τεράστιο “κεφάλι τυριού”. Οι έλικες βρίσκονταν επί της άνω και κάτω επιφάνειας και στο εσωτερικό υπήρχαν θέσεις για πλήρωμα τεσσάρων ανδρών.

Αστυνομικοί του Maryland εξετάζουν τα περίεργα ευρήματα
Αστυνομικοί του Maryland εξετάζουν τα περίεργα ευρήματα

Οι αξιωματικοί, που διεξήγαγαν την έρευνα, ισχυρίζονταν ότι ο εφευρέτης του μηχανήματος αυτού ήταν ο Jonathan Caldwell, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το 1941 και θεωρούνταν ότι βρισκόταν σε κάποιο άγνωστο μέρος, από το οποίο εκτόξευε στον ουρανό τα περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα. Η εφημερίδα προσέθετε ότι ο Caldwell επινόησε τους ιπτάμενους δίσκους, όταν εργαζόταν στο Glen Burnie του Maryland, που απέχει επτά μίλια από τη Βαλτιμόρη.

Ο Jonathan Caldwell με μία από τις μυστηριώδεις πτητικές μηχανές που σχεδίαζε (1937)
Ο Jonathan Caldwell με μία από τις μυστηριώδεις πτητικές μηχανές που σχεδίαζε (1937)

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 02/09/1949…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 02/09/1949
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 02/09/1949

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments