Η στιγματική Therese Neumann…

Η στιγματική Therese Neumann...
0
(0)

Η Therese Neumann γεννήθηκε στο χωριό Konnersreuth της Βαυαρίας, στη Γερμανία, όπου και έζησε όλη της τη ζωή. Ήταν παιδί μιας φτωχής πολυμελούς αγροτικής οικογένειας.

Η Therese Neumann με την οικογένειά της
Η Therese Neumann με την οικογένειά της

Η ιστορία της αρχίζει το 1926, όταν σε ηλικία 28 ετών άρχισε να βιώνει ένα άκρως περίεργο φαινόμενο. Από τις 6 το πρωί μέχρι το μεσημέρι κάθε Παρασκευής, παρουσίαζε αυτόματη ροή αίματος από τα σημεία των Παθών του Ιησού. Δηλαδή από τα χέρια, τα πόδια, το πλευρό και κεφάλι. Κατά τη διάρκεια της αιμορραγίας, οραματιζόταν τον Ιησού στο Όρος των Ελαιών, καθώς επίσης και τη διαδικασία του Πραιτωρίου με τον Πόντιο Πιλάτο.

Η Therese Neumann με εμφανή τα στίγματα στα χέρια της
Η Therese Neumann με εμφανή τα στίγματα στα χέρια της

Η αυτόματη αιμορραγία εξακολουθούσε να επαναλαμβάνεται τις ίδιες ώρες κάθε Παρασκευή. Κάθε τεχνική προσπάθεια των γιατρών για την κατάπαυση της αιμορραγίας απέβαινε άκαρπη. Με κανένα μέσο δε μπορούσαν να τη σταματήσουν. Το αίμα, διηθίζοντας την επιδερμίδα, εκλυόταν από τα ίδια σημεία των Παθών του Ιησού, σε μικρή ποσότητα, θρομβικά. Το χρώμα του ήταν καθαρότατο.

Η Neumann ήταν κατάκοιτη από το 1926, λόγω εξάντλησης. Την επισκέπτονταν πολλοί επιστήμονες, αλλά και περίεργοι, για να την παρατηρήσουν. Από το 1933 την επισκέπτονταν και ομάδες ατόμων για να την προσκυνήσουν, καθώς τη θεωρούσαν ως “αγία”, προσφέροντάς της, μάλιστα, και αφιερώματα.

Πλήθη κόσμου συνέρρεαν έξω από το σπίτι των Neumann
Πλήθη κόσμου συνέρρεαν έξω από το σπίτι των Neumann

Από μικρή, η Therese Neumann, παρουσίαζε διάφορα συμπτώματα και βεβαίωνε πως έβλεπε την Αγία Τερέζα. Σε ηλικία 17 ετών, μίλησε την Αραμαϊκή γλώσσα, την γλώσσα που μιλιόταν στην Παλαιστίνη στα χρόνια του Χριστού.

Όπως έλεγε η ίδια, κατά τις στιγμές της αιμορραγίας, έβλεπε τον Ιησού στο Όρος των Ελαιών και οραματιζόταν τη διαδικασία του Πραιτωρίου με τον Πόντιο Πιλάτο, παρακολουθώντας το Θείο Δράμα μέχρι τη Σταύρωση.

Therese Neumann (1898 - 1962)
Therese Neumann (1898 – 1962)

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού “ΣΤΑΘΜΟΣ”, το 1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού "ΣΤΑΘΜΟΣ", το 1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού “ΣΤΑΘΜΟΣ”, το 1933

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments