Ένα μυστηριώδες έγκλημα αποκαλύφτηκε μέσω οραματισμού…

Ένα μυστηριώδες έγκλημα αποκαλύφτηκε μέσω οραματισμού...
5
(1)

Το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου του 1928, η 19χρονη Sarah Corlett, η οποία εργαζόταν σ’ ένα εργαστήριο του Cumberland της βορειοδυτικής Αγγλίας, αναχώρησε από τη δουλειά της, για να επιστρέψει στο σπίτι της, που απείχε μόλις τρία χιλιόμετρα. Από τότε, δεν την ξαναείδε ποτέ κανείς.

Στις 12 Νοεμβρίου, περίπου έναν μήνα αργότερα, το πτώμα της νεαρής γυναίκας, που έφερε θραυσμένο κρανίο, ανασύρθηκε από το βάθος μιας υπόγειας αποθήκης ύδατος. Η αποθήκη αυτή βρισκόταν σε κατηφορικό έδαφος, είχε τέσσερις πλευρικές εισόδους, που ήταν, όμως, όλες τους κλειδαμπαρωμένες, ενώ περιμετρικά η υπόγεια αποθήκη ήταν περιφραγμένη με σιδερένιο φράχτη, ύψους 1.80 μέτρων.

Όταν τελικά εντοπίστηκε το πτώμα της άτυχης κοπέλας, χρειάστηκαν δύο γεροδεμένοι άντρες, εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να ανοίξουν μία από τις τέσσερις πόρτες και να αποφράξουν τα στόμια των κατηφορικών εισόδων.

Το παράξενο ήταν ότι τέσσερις μόλις μέρες μετά την εξαφάνιση της Sarah Corlett κι ενώ η τοπική αστυνομία σάρωνε τα περίχωρα, μια χωρική υπηρέτρια, η Doris Cayle, που φημιζόταν ότι διέθετε το χάρισμα της ενόρασης, επισκέφτηκε το σπίτι της αγνοούμενης, για να προσφέρει οικειοθελώς τις μεταφυσικές υπηρεσίες της. Αφού συγκεντρώθηκαν τα ανήσυχα μέλη της οικογένειας της Sarah, αλλά και μερικοί φίλοι και γείτονες, η Doris προέβη σε μια πνευματιστική συνεδρία.

Η είδηση της δολοφονίας της νεαρής Sarah Corlett, σε άρθρο της εφημερίδας "Bay of Plenty Times", στις 20/11/1928
Η είδηση της δολοφονίας της νεαρής Sarah Corlett, σε άρθρο της εφημερίδας “Bay of Plenty Times”, στις 20/11/1928

Η Doris Cayle οραματίστηκε το πτώμα της αγνοούμενης, το οποίο, κατά τα λεγόμενά της, βρισκόταν θαμμένο κάτω από έναν μεγάλο σωρό από πέτρες. Ακολούθως, είδε έναν άντρα, τον οποίο αναγνώρισε αμέσως και έδωσε το όνομά του στις αρχές, να περιμένει τη Sarah σε μικρή απόσταση από το εργαστήριο που εργαζόταν. Σύμφωνα μα το όραμα της Doris, ο άντρας ρώτησε την άτυχη κοπέλα να του πει πού πήγαινε. Αυτή του απάντησε ότι πήγαινε στο σπίτι της, προκειμένου να εξομολογηθεί στον πατέρα της ότι, αν και ανύπαντρη, ήταν έγκυος.

Ο άντρας, όμως, αντιτάχθηκε: “Όχι, όχι! Μην το πεις!”. Έπεσε κατά πάνω της με ορμή και διεξήχθη άγρια πάλη μεταξύ τους. Έτσι, η 19χρονη κοπέλα σωριάστηκε νεκρή από τα βάναυσα χτυπήματά του. Ο άντρας έσυρε το άψυχο κορμί της νεαρής σε μία στενωπό και το σκέπασε πρόχειρα με πέτρες. Έπειτα από δυο νύχτες, το μετέφερε προσεκτικά μέσα στην υπόγεια αποθήκη, όπου και το άφησε εκεί, πιστεύοντας ότι κανείς δε θα μπορούσε να το ανακαλύψει.

Η αστυνομία δεν έδωσε βαρύτητα στους ισχυρισμούς της ενορατικής υπηρέτριας, θεωρώντας τους αβάσιμους και φαντασιόπληκτους. Αλλά, μερικοί εργάτες, που ανάμεσα στα καθήκοντά τους ήταν να επιθεωρούν κατά διαστήματα την υπόγεια αποθήκη ύδατος, εντόπισαν τελικώς το πτώμα της 19χρονης Sarah Corlett. Η νεκροψία έδειξε ότι η αποθανούσα έφερε έμβρυο, επιβεβαιώνοντας το όραμα της Doris. Εν τέλει, όλα τα στοιχεία που περισυλλέγησαν από το σημείο, κατέδειξαν ως βασικό ύποπτο τον άντρα, που τους είχε υποδείξει από την αρχή το μέντιουμ.

Ο Sir Arthur Conan Doyle είχε προφητέψει ότι δε θα αργούσε να έρθει η εποχή, που κάθε αστυνομικό γραφείο θα συνεργαζόταν με έναν χαρισματικό ενορατικό άνθρωπο, ώστε να διαλευκανθούν όσα εγκλήματα θεωρούνταν άλυτα και μυστηριώδη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 20/11/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 20/11/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 20/11/1928

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments