Η Βασίλισσα της ερήμου…

Η μυθική βασίλισσα των Τουαρέγκ, Τιν Χινάν
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ο Κόμης Byron Khun de Prorok επέστρεψε στην πατρίδα του, την Αμερική, από το κέντρο της Σαχάρας, με την πλουσιότερη συγκομιδή αρχαιολογικών ανακαλύψεων που έγινε ποτέ στην αχανή έρημο.

Byron Khun de Prorok (1896-1954)
Byron Khun de Prorok (1896-1954)

Στην περιοχή του Hoggar, ο Κόμης Prorok ανακάλυψε έναν τάφο, του οποίου οι θησαυροί, κατά τις δηλώσεις του, δεν υστερούσαν της αξίας των θησαυρών του τάφου του Τουταγχαμών.

Ο εικαζόμενος τάφος της Τιν Χινάν
Ο εικαζόμενος τάφος της Τιν Χινάν

Στον ταφικό θάλαμο κοιμόταν η νεαρή Βασίλισσα της φυλής των Τουαρέγκ, Tin Hinan, στεφανωμένη με ολόχρυσο, αστερόστικτο διάδημα και με τους βραχίονές της πλουμισμένους με 18 περίτεχνα βραχιόλια. Τριγύρω της τεμάχια από πολύτιμους, εκθαμβωτικούς λίθους, συλλογή επίπλων, είδη καλλωπισμού, χρυσά κύπελλα και διάφορα άλλα σπουδαία εντάφια αναθήματα.

Η είσοδος του ταφικού μνημείου
Η είσοδος του ταφικού μνημείου

Η φήμη της Βασίλισσας των Τουαρέγκ ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμα και σήμερα οι Τουαρέγκ ονομάζουν την Tin Hinan “μητέρα όλων μας”.

Η μυθική βασίλισσα των Τουαρέγκ, Τιν Χινάν
Η μυθική βασίλισσα των Τουαρέγκ, Τιν Χινάν

Ο Κόμης Prorok αρχικά πίστεψε ότι ανακάλυψε τη μυθώδη Ατλαντίδα στην καρδιά της ερήμου, μιας και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό είχε οργανώσει τη συγκεκριμένη αρχαιολογική αποστολή στην έρημο.

Αλλά, πώς να αντιληφθεί κανείς ένα τρανό βασίλειο μέσα στη Σαχάρα; Η Σαχάρα, άλλωστε, υπήρξε πάντοτε η χώρα της δίψας και του τρόμου, έρημος πλήρης άμμου, συνταρασσόμενη από σφοδρούς ανέμους και κατάμεστη από ασβεστολιθικούς λόφους, όπου δεν είναι δυνατόν να ζήσουν άνθρωποι. Φυσικά, υπάρχουν ελάχιστες οάσεις, όπου όμως κανένας πολιτισμός δεν ευδοκίμησε να ακμάσει.

Ο σκελετός της Τιν Χινάν, Μουσείο Αλγερίου
Ο σκελετός της Τιν Χινάν, Μουσείο Αλγερίου

Παρόλα αυτά, η άμμος της Σαχάρας είναι ένα υπερμεγέθες σάβανο, που καλύπτει εκτενώς νεκρούς πολιτισμούς, ερείπια πόλεων και εξαφανισμένους λαούς. Πάντοτε, τούτη η έρημος θα είναι τόπος μυστηρίου και ίσως, μελλοντικών, εντυπωσιακών ανακαλύψεων.

Ο Κόμης Prorok στον τάφο της Τιν Χανάν
Ο Κόμης Prorok στον τάφο της Τιν Χανάν

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 22/01/1926…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 22/01/1926
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 22/01/1926

Σχετικά άρθρα

Βρέθηκε ο τάφος του Ασκληπιού; Παλαιότερες ανασκαφές είχαν επισημάνει την ύπαρξη ενός υπογείου λαβυρίνθου, ο...οποίος, κατά τη γνώμη των ειδικών, ήταν τόπος λατρείας του Ασκληπιού...
Αρχαιολογικά ευρήματα για την ύπαρξη γιγάντων… ...το ύψος του μόλις έφτανε τα 10 μέτρα, πράγμα πολύ συνηθισμένο για την εποχή εκείνη!
Θεωρίες για τη Συντέλεια του Κόσμου… Στα ιερά βιβλία των Σκανδιναβών, τις περίφημες "Eddas", το ψύχος θα ήταν εκείνος ο...παράγοντας, που θα επέφερε τον αφανισμό του κόσμου. Συνηθισμένοι οι Σκανδιναβοί...να υποφέρουν διαρκώς από το πολικό κρύο, φαντάστηκαν ότι αυτό θα ήταν το στοιχείο,...που θα οδηγούσε στη Συντέλεια του Κόσμου...
Οι έρευνες για την ανεύρεση της Κιβωτού του Νώε… Η είδηση για την εύρεση της Κιβωτού του Νώε είχε ήδη αναγγελθεί πολλές φορές. Το...1957, όμως, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας, η ανακάλυψη του Βιβλικού...αυτού κειμηλίου ήταν γεγονός...
Τα θρυλικά ορυχεία του Βασιλιά Σολομώντα… Για να προχωρήσει στο εξερευνητικό της έργο η αποστολή, ήταν αναγκασμένη να...εργαστεί σε θερμοκρασίες, που έφτασαν υπό σκιά τους 45 βαθμούς, για να μετακινήσει...τεράστιους σωρούς από άμμο, που είχαν καλύψει τις στοές των τριών από τα ορυχεία...χαλκού...
Η κοιλάδα των βασιλέων… Οι περιγραφές τους για μυστηριώδεις παρουσίες στους άδειους τάφους, για κραυγές...μέσα στη νύχτα, υπόκωφα βήματα, ήχους κυλιόμενων τροχών από άρματα, καθώς και...φωνές θυμού και αγανάκτησης, ήταν αυτά που βίωναν κάθε βράδυ, κατά τους...ισχυρισμούς τους...
Το μυστηριώδες μεγαλιθικό μνημείο του Burnt Hill… Το μνημείο του Burnt Hill, όπως ονομάζεται, εξακολουθεί να προβληματίζει τους...αρχαιολόγους. Η σημασία και η καταγωγή των ανθρώπων που τους τοποθέτησαν εκεί,...αποτελούν αντικείμενα εικασιών..
Ανακάλυψη σκελετού γίγαντα στην Ιταλία, το 1939… Ένα αίνιγμα απασχολούσε τους Ιταλούς παλαιοντολόγους, το 1939. Στο Όρος Κύρκιο, της...Επαρχίας Λιττόρια, όπου γίνονταν έργα διάτρησης για την κατασκευή σιδηροδρομικής...γραμμής, βρέθηκε μια ευρύτατη υπόγεια στοά..
Ο αρχαιότερος ψαλμός… Ο πάπυρος είχε ανακαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 1956, μαζί με πλήθος άλλων, μέσα σε μια...σπηλιά στο Κουμράν της Ερήμου της Ιουδαίας...
Η άγνωστη Ιστορία της Ανθρωπότητας… Πριν εκατό χιλιάδες χρόνια, η Γη γνώρισε έναν πολιτισμό πιο εξελιγμένο από τον...δικό μας, με ραδιοφωνία, τηλεόραση, διαστημόπλοια και, δυστυχώς, θερμοπυρηνικές...βόμβες, που προκάλεσαν τον αφανισμό του....
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.