Ένας ιπτάμενος δίσκος ηλικίας 10.000 ετών…

Η πλάκα με τα αινιγματικά ανάγλυφα, επεξεργασμένη χρωματικά
5
(2)

Στις 15 Ιουνίου του 1952, ο Μεξικανός αρχαιολόγος Alberto Ruz Lhuillier προέβη στην ανακάλυψη της ζωής του. Μετά από χρόνια ερευνών στο Παλένκε του Μεξικού, στην αρχαία πόλη των Μάγιας, βρέθηκε επιτέλους μπροστά στο πολυπόθητο εύρημα: ανακάλυψε τον πρώτο άθικτο βασιλικό τάφο, τον τάφο του Βασιλιά Πάκαλ, ίσως του σπουδαιότερου Βασιλιά της Κλασικής Περιόδου των Μάγιας.

ο Alberto Ruz Lhuillier, στον τάφο του Βασιλιά Πάκαλ, στις 20/06/1952
ο Alberto Ruz Lhuillier, στον τάφο του Βασιλιά Πάκαλ, στις 20/06/1952

Η σαρκοφάγος του Βασιλιά Πάκαλ ήταν κλεισμένη μέσα στη βάση μιας πυραμίδας και βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση. Οι ενθουσιασμένοι αρχαιολόγοι έμειναν κατάπληκτοι μπροστά στην τεράστια πλάκα, που σκέπαζε ερμητικά τη σαρκοφάγο. Ήταν μια πλάκα μήκους 3,80 μέτρων, ύψους 2,20 μέτρων, πάχους 25 εκατοστών και βάρους 5-6 τόνων, όπου στολιζόταν με εκθαμβωτικά, αλλά αλλόκοτα – για τους αρχαιολόγους – ανάγλυφα.

Η σαρκοφάγος του Βασιλιά Πάκαλ
Η σαρκοφάγος του Βασιλιά Πάκαλ

Η παράσταση της σαρκοφάγου του Παλένκε πιθανώς εμφάνιζε έναν άνθρωπο, σε στάση πιλότου, να κυβερνά μια πτητική μηχανή.

Η πλάκα με τα αινιγματικά ανάγλυφα, που σκέπαζε τη σαρκοφάγο
Η πλάκα με τα αινιγματικά ανάγλυφα, που σκέπαζε τη σαρκοφάγο

Ακριβώς αυτά τα αλλόκοτα ανάγλυφα αποτέλεσαν αφορμή για μια σειρά από εξηγήσεις, υποθέσεις και πρωτοποριακά συμπεράσματα.

Η πλάκα με τα αινιγματικά ανάγλυφα, επεξεργασμένη χρωματικά
Η πλάκα με τα αινιγματικά ανάγλυφα, επεξεργασμένη χρωματικά

Το 1966, οι Γάλλοι ερευνητές Guy Tarade και Andre Millou, μελετώντας τα ευρήματα των ανασκαφών, ισχυρίστηκαν ότι λαοί του διαστήματος αποίκισαν άλλοτε την Κεντρική και Νότιο Αμερική και ότι η σαρκοφάγος του Παλένκε αποτελούσε την απόδειξη γι’ αυτήν τους την υπόθεση. Για τους Γάλλους ερευνητές, το γλυπτό επάνω στην πλάκα αναπαριστούσε έναν αστροναύτη, που οδηγούσε διαστημόπλοιο.

Guy Tarade
Guy Tarade

Ακόμη, ο Σοβιετικός επιστήμονας Αλεξάντερ Καζαντσέφ συνηγορούσε κι αυτός με την προηγούμενη άποψη. Αφού εξέτασε τοιχογραφίες σ’ ολόκληρο τον κόσμο, διαπίστωσε ότι και σε άλλες περιπτώσεις απεικονίζονταν εξωγήινα όντα. Έτσι, συμπέρανε πως, αφού οι προϊστορικοί άνθρωποι σχεδίασαν κοσμοναύτες στους τοίχους των σπηλαίων, προφανώς εξωγήινα όντα επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας πριν από χιλιάδες χρόνια.

Αλεξάντερ Καζαντσέφ
Αλεξάντερ Καζαντσέφ

Ο επίσης Σοβιετικός επιστήμονας Ματέστ Αγκρέστ υποστήριζε ότι υπάρχουν πάνω στη Γη ίχνη εξωγήινων εξερευνητών και ο ίδιος απέδιδε την καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων, όπως περιγραφόταν στην Παλαιά Διαθήκη, σε ατομική έκρηξη τύπου Χιροσίμας.

Ματέστ Αγκρέστ
Ματέστ Αγκρέστ

Σ’ ένα σανσκριτικό κείμενο τριών χιλιάδων ετών, το Samarangana Sutradhara, περιγράφονταν ακριβέστατα “ιπτάμενοι δίσκοι” (Βιμάνας) και αναφέρεται ότι “χάρις σ’ αυτές τις μηχανές, τα ανθρώπινα όντα μπορούν να πετάξουν στον αέρα και τα ουράνια πλάσματα μπορούν να κατεβούν στη Γη”. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι της αρχαιότητας ήταν συνηθισμένοι να βλέπουν επισκέπτες από άλλους πλανήτες.

Samarangana Sutradhara
Samarangana Sutradhara

Όμως, εκείνο που μαγνήτισε την προσοχή των ερευνητών ήταν το “Popol Vuh”, που έμεινε γνωστό ως η “Βίβλος των Μάγιας”. Το “Popol Vuh” είναι ένα κείμενο που ανήκει στην αρχαιότερη παράδοση της Κεντρικής Αμερικής. Αποτελεί μια μοναδική μυθιστορική διήγηση στα παγκόσμια χρονικά και είναι αρχαιότερη από την Παλαιά Διαθήκη. Είναι η μόνη γνωστή διήγηση, που αναφέρει ότι “τέσσερις κατακλυσμοί έπληξαν ήδη τον κόσμο”. Η “Βίβλος των Μάγιας” μιλάει επίσης και για άγνωστους πολιτισμούς, των οποίων οι πρόδρομοι δεν ήταν γήινοι, αλλά πλάσματα που ήρθαν από άλλους πλανήτες.

Το παλαιότερο χειρόγραφο του Popol Vuh, σωσμένο από τον Ισπανό Ιεραπόστολο του 18ου αιώνα, Φρανσίσκο Χιμένεθ
Το παλαιότερο χειρόγραφο του Popol Vuh, σωσμένο από τον Ισπανό Ιεραπόστολο του 18ου αιώνα, Φρανσίσκο Χιμένεθ

Όταν ο Arthur Posnansky ανακάλυψε το Τιαουανάκο στη Βολιβία, το θέαμα των μεγαλόπρεπων μνημείων τον καταγοήτευσε. Έκτοτε, διαπιστώθηκε ότι το ημερολόγιο που κοσμεί την “Πύλη του Ήλιου” στο Τιαουανάκο, αφορά στον πλανήτη Αφροδίτη. Πρέπει ακόμα να σημειωθεί πως η αρχαία πόλη είναι 16.000 ετών!

Arthur Posnansky (1873–1946)
Arthur Posnansky (1873–1946)

Αλλά το μεγαλύτερο αίνιγμα για τους επιστήμονες παραμένει το Παλένκε και η σαρκοφάγος του. Σύμφωνα με τον συγγραφέα και ερευνητή Pierre Honore, η σαρκοφάγος περιείχε το λείψανο του λευκού θεού Κουλκουλκάν, που ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος μιας ξένης φυλής, η οποία κατέβηκε από τα άστρα και εκπαίδευσε τους αρχαίους Μάγιας.

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Pierre Honore
Το εξώφυλλο του βιβλίου του Pierre Honore

Η αποίκιση του αρχαίου Μεξικού από προηγμένα εξωγήινα όντα είναι ασφαλώς μια γοητευτική υπόθεση, που θα μας επέτρεπε να κατανοήσουμε γιατί οι Μάγιας γνώριζαν με τέτοια ακρίβεια τη διάρκεια του ηλιακού έτους και τη διάρκεια των περιστροφών της Αφροδίτης. Άραγε, γιατί αυτές οι αρχαίες φυλές διατήρησαν μέσα από τις παραδόσεις τους την ανάμνηση λευκών ημίθεων, που ήρθαν στη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια, με σκοπό να φέρουν την ειρήνη και την ευτυχία;

Το παλάτι του Παλένκε
Το παλάτι του Παλένκε

Στον Αϊνστάιν αποδόθηκε και η εξής δήλωση: “Οι ιπτάμενοι δίσκοι είναι μηχανές που έφυγαν από τη Γη πριν από 10.000 χρόνια. Οι πιλότοι τους επανέρχονται για προσκύνημα στις πηγές”.

ο Βασιλιάς Πάκαλ
ο Βασιλιάς Πάκαλ

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 08/10/1966…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 08/10/1966
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 08/10/1966

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 2

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments