Λέμος Φερρέιρα…

Ο Λέμος Φερρέιρα, δεύτερος από δεξιά
0
(0)

Στις 18 Νοεμβρίου του 1957, ο Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας Λέμος Φερρέιρα, ο οποίος υπηρετούσε στην αεροπορική βάση της Ότα, αποκάλυψε καθυστερημένα στον Τύπο ένα επεισόδιο που είχε συμβεί δύο μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 4 Σεπτεμβρίου, επειδή μόνο τότε του δόθηκε η άδεια από την Υπηρεσία του να μιλήσει.

Λέμος Φερρέιρα
Λέμος Φερρέιρα

Ο Φερρέιρα, επικεφαλής τριών αεριωθουμένων καταδιωκτικών, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας, όταν στο ύψος της Γρανάδας αντιλήφθηκε ένα φωτεινό αντικείμενο, το χρώμα του οποίου άλλαζε από έντονο πράσινο σε έντονο κόκκινο. Το περιστατικό αντιλήφθηκαν και οι χειριστές των άλλων τριών αεροσκαφών.

Το άγνωστο αντικείμενο διατηρούσε σταθερό ύψος πάνω από το σμήνος των τεσσάρων Πορτογαλικών μαχητικών αεροσκαφών. Όταν ο Φερρέιρα διέταξε αλλαγή πορείας και κατεύθυνση προς την Κόρδοβα και τον Τάγο, διαπίστωσε ότι το μυστηριώδες αντικείμενο ακολούθησε το σμήνος.

Κατά την διάρκεια της παρακολούθησης αυτής, η οποία διήρκησε επί σαράντα λεπτά, τέσσερεις φωτεινοί δίσκοι αποσπάστηκαν από το άγνωστο αντικείμενο παίρνοντας θέσεις περιμετρικά του και ακολουθώντας το.

Ο Λέμος Φερρέιρα, δεύτερος από δεξιά
Ο Λέμος Φερρέιρα, δεύτερος από δεξιά

Ξαφνικά, το μυστηριώδες φωτεινό αντικείμενο, μαζί με τους τέσσερεις δορυφόρους του, κατέβηκαν απότομα προς το μέρος των πορτογαλικών αεροσκαφών. Πανικόβλητοι οι πιλότοι των μαχητικών, διέλυσαν τον σχηματισμό και έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Αμέσως μετά, τα άγνωστα αντικείμενα απομακρύνθηκαν και εξαφανίστηκαν, ενώ τα τέσσερα μαχητικά επέστρεψαν στη βάση τους.

Ο Φερρέιρα ανέφερε επίσης ότι το προσωπικό της αεροπορικής βάσης είχε διαπιστώσει ότι κατά τη διάρκεια της “συνάντησης” με το άγνωστο αντικείμενο, είχε διακοπεί η επαφή του ασυρμάτου με τα τέσσερα αεροσκάφη.

Την ίδια ημέρα, το μετεωρολογικό παρατηρητήριο της Κοΐμπρα παρατήρησε παράδοξες μεταβολές του μαγνητικού πεδίου.

Και οι τέσσερεις πιλότοι, που έζησαν αυτή την καταπληκτική περιπέτεια, ήταν έμπειροι και είχαν στο ενεργητικό τους μεγάλο αριθμό πτήσεων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 19/11/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 19/11/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 19/11/1957

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments