Το τέρας της λίμνης Ούρι…

Η λίμνη Ούρι, Ελβετία
5
(1)

Τον Αύγουστο του 1976, η ελβετική εφημερίδα Μπλικ δημοσίευσε φωτογραφίες και περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, που ισχυρίζονταν ότι είδαν ένα παράξενο πλάσμα στην λίμνη Ούρι.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, το μυστηριώδες αυτό δρακόμορφο πλάσμα εμφανίστηκε για λίγο στην επιφάνεια της λίμνης, σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από την ακτή.

Η εφημερίδα διευκρίνιζε ότι η φωτογραφία πάρθηκε από μεγάλη απόσταση και στην οποία απεικονιζόταν ένα σκοτεινό, εξογκωμένο αντικείμενο μέσα στο νερό.

Έπειτα από μεγέθυνση του αντικειμένου και αντιπαραβάλλοντας την φωτογραφία με μία αντίστοιχη του τέρατος της λίμνης Λοχ Νες, η σύγκριση έδειξε καταπληκτικές ομοιότητες μεταξύ των δυο πλασμάτων, τα οποία είχαν κεφάλι ερπετού και διογκωμένες πλάτες.

Η εφημερίδα δημοσίευσε την αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα, του Κουρτ Μαρτίς, 43 ετών, ο οποίος έκανε βαρκάδα στην λίμνη, όταν ξαφνικά είδε ένα αντικείμενο στο νερό σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Η λίμνη Ούρι, Ελβετία
Η λίμνη Ούρι, Ελβετία

“Στην αρχή νόμισα ότι επρόκειτο για τα συντρίμμια κάποιου αεροσκάφους. Ξαφνικά, όμως, το αντικείμενο εξαφανίστηκε και ξαφνιάστηκα, διότι δεν άκουσα κανένα θόρυβο. Όταν ήρθε στην επιφάνεια για δεύτερη φορά, δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Είδα από το πλάι ένα κεφάλι και μία διογκωμένη πλάτη, όπως ενός δεινοσαύρου. Ο κόσμος γύρω μου άρχιζε να φωνάζει και να δείχνει προς τη λίμνη.”

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι “έμοιαζε φοβερά με τέρας”. Ο Ραλφ Μπούρκαρτ, που πήρε την φωτογραφία, δήλωσε: “Δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν…”

Ένας άλλος ντόπιος δήλωσε στην εφημερίδα τα εξής:

“Στην λίμνη αυτή είχα δει το περασμένο φθινόπωρο ένα τέρας, που έμοιαζε με ερπετό. Δεν είπα, όμως, τίποτα, διότι φοβόμουν ότι όλοι θα με κορόιδευαν.”

Η είδηση δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 29/08/1976…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 29/08/1976

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments