Το μυστηριώδες πλάσμα της λίμνης Νεζερού, στον Όλυμπο, το 1890…

Το μυστηριώδες πλάσμα της λίμνης Νεζερού, στον Όλυμπο, το 1890…

Στα τέλη Μαρτίου του 1890, μια άκρως παράδοξη είδηση κατέφτανε από το χωριό Ραψάνη της Θεσσαλίας, που κοσμεί τους πρόποδες του Ολύμπου.

Στη λίμνη Νεζερού, λοιπόν, στις νότιες πλάγιες του Ολύμπου, ανεφάνη ένα μυστηριώδες τέρας, το οποίο έμοιαζε με πελώριο βόδι. Το παράξενο εκείνο πλάσμα εξέβαλλε φοβερές και απαίσιες κραυγές, που άλλοτε ακούγονταν σαν ουρλιαχτά ανθρώπου και άλλοτε ως μουγκανίσματα βοδιού. Οι άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής είχαν τόσο τρομοκρατηθεί, που απέφευγαν να πλησιάζουν την όμορφη λίμνη.

Η εμφάνιση του τέρατος τούτου προκάλεσε γενικευμένη ανησυχία στους γύρω πληθυσμούς. Ένας υπέργηρος άντρας, ηλικίας 90 χρόνων, διηγούνταν ότι κατά το έτος 1842 είχε ακούσει από τον πατέρα του να εξιστορεί πως 70 χρόνια πριν είχε και πάλι εμφανιστεί ένα υπερφυσικό ον, που το αποκαλούσαν το “στοιχειό”. Και εκείνο το μυστηριώδες πλάσμα έσκουζε άλλοτε σαν βόδι και άλλοτε σαν λαβωμένος άνθρωπος.

Μάλιστα, μετά από εκείνη τη μακρινή θέασή του, ενέσκηψε στα γύρω χωριά μια αλλόκοτη αρρώστια, η οποία θέρισε πολλούς και γέμισε τον τόπο θανατικό.

Από την αφήγηση αυτή του 90χρονου άντρα, ο κόσμος θορυβήθηκε. Έτσι, όλοι μαζί αποφάσισαν να τελέσουν λιτανείες και αγρυπνίες, προκειμένου να αποτρέψουν ένα επικείμενο κακό, που πιθανά θα απειλούσε τις ζωές τους.

Τις ανατριχιαστικές κραυγές του μυστηριώδους πλάσματος είχαν ακούσει ξεκάθαρα και μερικοί Αξιωματικοί του λόχου των Ευζώνων, που είχαν σταθμεύσει εκεί.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΪΚΗ”, στις 31/03/1890…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΪΚΗ", στις 31/03/1890
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΪΚΗ”, στις 31/03/1890
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments