Το Μοράγκ…

Λοχ Μοράρ
0
(0)

Το Λοχ Μοράρ βρίσκεται στην περιοχή του Λοχάμπερ και αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας, με έκταση 26.7 τετραγωνικών χιλιομέτρων και με μέγιστο βάθος στα 310 μέτρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν γίνει αυτόπτες μάρτυρες της εμφάνισης ενός παράξενου πλάσματος, το οποίο ονόμαζαν Μοράγκ. Το Μοράγκ, σύμφωνα με τις περιγραφές, χαρακτηριζόταν ως “πολύ-πολύ άσχημο”…

Μία ομάδα Βιολόγων και κυνηγών τεράτων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, θα ανακοίνωνε το 1971 μία έκθεση, η οποία θα περιελάμβανε μαρτυρίες οκτώ αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι είχαν αντικρύσει το θρυλικό τέρας.

Το 1970, η ερευνητική ομάδα είχε δεχθεί 27 αναφορές από ανθρώπους που είχαν δει το πλάσμα. Σε μία από αυτές τις αναφορές, το τέρας περιγραφόταν να έχει “φιδίσιο κεφάλι και λαιμό”, κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα.

Λοχ Μοράρ
Λοχ Μοράρ

Το καλοκαίρι του 1971, δύο από τους συμμετέχοντες στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου, ανέφεραν ότι παρατήρησαν μία μεγάλη γραμμή από “απόνερα” στην επιφάνεια της λίμνης, η οποία κινούνταν με ταχύτητα δώδεκα κόμβων, σε απόσταση δέκα μέτρων από τους ίδιους.

Οι πρώτες πληροφορίες για το Μοράγκ ανάγονται στο 1895. Η πιο δραματική περίπτωση αναφέρθηκε το 1969, όταν ψαράδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το τέρας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, το οποίο παρ’ολίγον να ανατρέψει τη βάρκα τους. Ο ένας από τους ψαράδες πυροβόλησε το πλάσμα, ενώ οι υπόλοιποι το χτυπούσαν με τα κουπιά της βάρκας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 19/10/1971…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 19/10/1971

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments