Το πελώριο τετράποδο φίδι της Βραζιλίας…

Το πελώριο τετράποδο φίδι της Βραζιλίας...
0
(0)

Ο Βρετανός Αξιωματικός και εξερευνητής John Weston Brooke, ο οποίος εξερευνούσε για ολόκληρους μήνες το εσωτερικό της Βραζιλίας, έγραψε σε μια επιστολή του στο επιστημονικό περιοδικό “Φύση” του Λονδίνου κάτι το ιδιαιτέρως παράδοξο.

John Weston Brooke (02/07/1880 - 24/12/1908)
John Weston Brooke (02/07/1880 – 24/12/1908)

Ισχυριζόταν ότι είχε συναντήσει σε μια ερημική και δυσπρόσιτη περιοχή στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας ένα περίεργο πλάσμα, εντελώς άγνωστο μέχρι τότε. Μα, το μυστήριο εντεινόταν, καθώς ο εξερευνητής υποστήριζε ότι πριν δει το αλλόκοτο πλάσμα, στη διαδρομή του δεν είχε συναντήσει κανένα άλλο ζώο, παρά μόνο πτηνά που πετούσαν σε μεγάλο ύψος και αρκετά έντομα.

Οι ιθαγενείς του απομακρυσμένου εκείνου μέρους της Γης τού μίλησαν για ένα μυστηριώδες τέρας, το οποίο κατέτρωγε όλα τα υπόλοιπα, καθώς η πείνα του ήταν ακόρεστη. Το περιέγραφαν ως ένα φοβερό θεριό, τρομερό στην όψη.

Πράγματι, λοιπόν, μια μέρα ο John Weston Brooke είδε να ξεπροβάλει από μια σπηλιά, που βρισκόταν ανάμεσα σε δύο βράχους, ένα αλλόκοτο πλάσμα, το οποίο έμοιαζε με ένα τετράποδο φίδι.

Το πελώριο τετράποδο φίδι των ερήμων της Βραζιλίας είχε μήκος περίπου τριών μέτρων και βάδιζε με τα τέσσερα κοντά πόδια του, τα οποία φύονταν πίσω από το μισό του σώμα. Το μπροστινό μισό του ήταν ένας πολύ μεγάλος λαιμός, που κατέληγε σε ένα χοντρό και στιβαρό κεφάλι έχιδνας.

Το μυστηριώδες ζώο κρύφτηκε αμέσως, μόλις αντίκρισε τους ανθρώπους, αλλά, παρά τις επίμονες έρευνές τους, δεν κατόρθωσαν να ξαναεντοπίσουν τα ίχνη του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/03/1926…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 14/03/1926
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/03/1926

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments