Θέαση ιπτάμενου δίσκου από Άγγλους Αστυνομικούς, το 1967…

Θέαση ιπτάμενου δίσκου από Άγγλους Αστυνομικούς, το 1967...
5
(1)

Ήταν βράδυ Τετάρτης, στις 10 Αυγούστου του 1967, όταν ανακοινώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη στο Λονδίνο ότι δύο Αστυνομικοί παρατήρησαν στον ουρανό ένα μυστηριώδες φωτεινότατο ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και το οποίο έμοιαζε με λευκό απαστράπτοντα δίσκο, διαμέτρου περίπου τριάντα μέτρων.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, απέκλεισαν την πιθανότητα να επρόκειτο περί αεροπλάνου, κομήτη ή τεχνητού δορυφόρου.

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας της πόλης Wigan στο Lancashire, ο Thomas Andrews, δημοσίευσε σχετική αναφορά, αφού προηγουμένως υπέβαλε σε εξονυχιστική ανάκριση τους δύο Αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν δει τον ιπτάμενο δίσκο.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, ο Αστυνομικός Steve Parsonage, είκοσι ετών, δήλωσε:

“Ουδέποτε πίστεψα στις διηγήσεις διαφόρων ατόμων περί εμφανίσεων ιπτάμενων δίσκων, αλλά τώρα πιστεύω στην ύπαρξή τους, επειδή είδα έναν με τα ίδια μου τα μάτια!”

Ο άλλος Αστυνομικός, ο Lionel Haw, ανέφερε στο βιβλίο συμβάντων της νύχτας της 10ης Αυγούστου του 1967:

“Φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό. Μέγα ύψος. Κινούνταν προς τα ανατολικά με μεγάλη ταχύτητα. Πρώτος ο συνάδελφος Parsonage επεσήμανε το Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο”.

Ο Steve Parsonage είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους τα εξής:

“Εκτελούσα τη συνηθισμένη περιπολία μου, όταν κοίταξα προς τον ουρανό και είδα το μυστηριώδες εκείνο φωτεινό αντικείμενο. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου! Τότε, ο συνάδελφός μου, ο Lionel Haw, έφτασε στο σημείο που βρισκόμουν με το περιπολικό αυτοκίνητο. Του έκανα σήμα να σταματήσει και παρακολουθούσαμε μαζί τη φωτεινή πτητική μηχανή για αρκετά λεπτά. Αιφνιδίως, η ακινητοποιημένη μηχανή άρχισε να κινείται και εντός ολίγου, εξαφανίστηκε”.

Ο Επιθεωρητής Albert Jordan, υπό τις διαταγές του οποίου υπηρετούσαν οι Αστυνομικοί, δήλωσε τα εξής:

“Τόσο ο Parsonage, όσο και ο Haw έχουν εκπαιδευτεί στο να αναφέρουν ό,τι ακριβώς βλέπουν. Είναι αδύνατον, λοιπόν, να αναφέρουν κάτι το οποίο δεν έχουν πλήρως διαπιστώσει. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τα πράγματα συνέβησαν όπως ακριβώς τα περιγράφουν”.

Η θέαση ιπτάμενου δίσκου από δύο αξιοσέβαστους Άγγλους Αστυνομικούς είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στη Γηραιά Αλβιώνα και κανείς δεν αμφισβητούσε την εγκυρότητα του γεγονότος.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 17/08/1967…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 17/08/1967
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 17/08/1967

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments