Το στοιχειωμένο πανδοχείο…

Το στοιχειωμένο πανδοχείο...
0
(0)

Το 1939, στην Αγγλία επρόκειτο να εκλείψουν δια παντός τρία περίφημα, ιστορικά πανδοχεία ως στοιχειωμένα, των οποίων τους θρύλους γνώριζαν καλά όλοι οι Άγγλοι.

Ένα από τα πανδοχεία αυτά, το οποίο θα κατεδαφιζόταν για να αναγερθεί στη θέση του μια σύγχρονη πολυκατοικία, έφερε τον τίτλο “Tower House”.

Εκεί είχε κάποτε το κρεοπωλείο του ένας άντρας, ονομαζόμενος Mark Fitton, ο οποίος είχε αποδοκιμάσει έντονα και ζωηρά την απόφαση του Βασιλιά του, Ερρίκου του 8ου, να παντρευτεί τη νεαρή Anne Boleyn. Μάλιστα, είχε καταφέρει να προφητεύσει το τραγικό τέλος της για αυτή την απόφασή της, όπως κι έγινε, καθώς η δύστυχη γυναίκα τελικά αποκεφαλίστηκε.

Η εκτέλεση της Anne Boleyn, στις 19 Μαΐου του 1536
Η εκτέλεση της Anne Boleyn, στις 19 Μαΐου του 1536

Επειδή η ζοφερή προφητεία του Mark Fitton επαληθεύτηκε, ο άτυχος άντρας κρεμάστηκε από ένα δέντρο στον κήπο του πανδοχείου του. Πολλά βράδια το φάντασμά του εμφανιζόταν να περιφέρεται περίλυπο τριγύρω από το καταραμένο δέντρο, τρομάζοντας τους περιοίκους και τους περαστικούς.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 12/12/1939…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 12/12/1939
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 12/12/1939

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments