Καταδίωξη στολίσκου μαχητικών αεροσκαφών από Α.Τ.Ι.Α., το 1957…

Καταδίωξη στολίσκου μαχητικών αεροσκαφών από Α.Τ.Ι.Α., το 1957...

Στολίσκος αεριωθούμενων καταδιωκτικών της Πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας κατεδιώχθη από “μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα”! Την εκπληκτική αυτή περιπέτεια αφηγήθηκε Αξιωματικός της Αεροπορικής Βάσης της Ότα, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας, στην εφημερίδα “Diario Ilustrado”.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου του 1957, αλλά η είδηση δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, όταν δόθηκε η άδεια στον Πορτογάλο Αξιωματικό να το αποκαλύψει στον Τύπο.

Λέμος Φερρέιρα
Λέμος Φερρέιρα

Ο Σμηναγός Λέμος Φερρέιρα, επικεφαλής τριών αεριωθούμενων καταδιωκτικών, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας, όταν στο ύψος της Γρανάδας αντελήφθη ένα φωτεινό αντικείμενο, το χρώμα του οποίου μεταβαλλόταν από έντονο πράσινο σε έντονο κόκκινο. Συγχρόνως με τον Διοικητή τους, οι πιλότοι των τριών άλλων αεροσκαφών παρατήρησαν το φαινόμενο αυτό.

Το “αντικείμενο” διατηρούσε σταθερό ύψος πάνω από τον στολίσκο των πορτογαλικών αεροσκαφών. Όταν ο Φερρέιρα διέταξε αλλαγή πορείας και κατεύθυνση προς την Κόρδοβα και τον Τάγο, διαπίστωσε ότι το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο παρακολουθούσε τον στολίσκο. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης αυτής, η οποία διήρκησε επί 40 λεπτά, από το άγνωστο αντικείμενο αποσπάστηκαν τέσσερις φωτεινοί δίσκοι, οι οποίοι έλαβαν θέσεις γύρω από αυτό και το ακολουθούσαν.

Αιφνιδίως, το μυστηριώδες φωτεινό αντικείμενο και οι τέσσερις δορυφόροι του, κατήλθαν απότομα προς το μέρος των πορτογαλικών αεροσκαφών, των οποίων οι πιλότοι, πανικοβληθέντες, διέλυσαν τον σχηματισμό και ετράπησαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Αμέσως μετά, τα φωτεινά αντικείμενα απομακρύνθηκαν και εξαφανίστηκαν, ενώ τα τέσσερα πορτογαλικά αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους.

Ολοκληρώνοντας, ο Σμηναγός Φερρέιρα ανέφερε ότι το προσωπικό της Αεροπορικής Βάσης είχε διαπιστώσει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, είχε διακοπεί η επαφή μέσω ασυρμάτου με τα τέσσερα αεροπλάνα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 23/11/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 23/11/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 23/11/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments