Ένα εξαιρετικά παράξενο τηλεγράφημα από τη Μυτιλήνη προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε την εμφάνιση ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου, τον Ιανουάριο του 1955.
Συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου του 1955, στις 11 το πρωί, οι κάτοικοι του χωριού Άγρα είδαν, σε ύψος 1000 περίπου μέτρων, ένα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο, λευκού χρώματος και σχήματος πούρου.
Το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο, λίγο πριν εξαφανιστεί, άλλαξε το σχήμα του σε τετράγωνο! Η κατεύθυνση, κατά την οποία κινούνταν, ήταν από ανατολικά προς τα βορειοδυτικά.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 18/01/1955…

Σχεδον την ιδια εποχη εμφανιστηκε και στην βορεια πλευρα του νησιου στην περιοχη Αρχαια Αντισσα (Οβρεοκαστρο) ενα ιπταμενο πανω απο τη θαλασσα το οποιο ηταν ΄τυλιγμενο΄με ενα συνεφο …κατεβηκε πανω στο νερο στην επιφανεια και μετα απο λιγο εφυγε…Μαρτυρια αυτη μαρτυρα.