Ρέτζιναλντ Ντάττα…

Ρέτζιναλντ Ντάττα…
0
(0)

Ο Βρετανός Ρέτζιναλντ Ντάττα, έγκριτο μέλος του Διεθνούς Σώματος Παρατηρητών Ιπτάμενων Δίσκων, δήλωνε στους δημοσιογράφους, τον Μάρτιο του 1960, ότι η επίσημη πολιτική επί του θέματος των ιπτάμενων δίσκων ήταν η απαξίωση των γεγονότων.

Σύμφωνα με τον Ντάττα, υπήρχε μία διεθνής συνωμοσία με σκοπό τη συσκότιση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης για το θέμα. Κάθε εβδομάδα, όπως ανέφερε ο Ντάττα, αναφέρονταν περισσότερες από εκατό περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Όμως, οι περισσότερες κυβερνήσεις, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούσαν να διενεργούν επίσημες ανακρίσεις, διέψευδαν την ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων.

“Εάν τηλεφωνήσετε στο Υπουργείου Αέρος, θα σας συνδέσουν με ειδικό τμήμα το οποίο ασχολείται με τα ζητήματα αυτά και θα σας απαντηθεί ότι εκείνο που είδατε είναι ένα μετεωρολογικό αερόστατο ή μετεωρίτης ή κάτι παρόμοιο”, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Ντάττα.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, δύο ομαδικές εμφανίσεις στην Βρετανία. Στη μία περίπτωση, τον Μάρτιο του 1959, ένας ιπτάμενος δίσκος πετούσε πάνω από το αεροδρόμιο του Λονδίνου επί είκοσι σχεδόν λεπτά. Υπεύθυνος του αεροδρομίου, ο οποίος το παρατηρούσε με τα κιάλια του, κάλεσε τη Διοίκηση Μαχητικών Αεροσκαφών. Μόλις αυτά εμφανίστηκαν, ο δίσκος απομακρύνθηκε με απίστευτη ταχύτητα.

Ρέτζιναλντ Ντάττα
Ρέτζιναλντ Ντάττα

Σε άλλη περίπτωση, ένας ιπτάμενος δίσκος εμφανίστηκε στην ανατολική ακτή της Αγγλίας. Τον έβλεπαν χιλιάδες άνθρωποι επί ενενήντα περίπου λεπτά. Την επόμενη ημέρα, η επίσημη εξήγηση ήταν ότι επρόκειτο περί μετεώρου.

Επίσημη Νορβηγική αποστολή με τρία αεροπλάνα είχε σκοπό να φωτογραφήσει μία έκλειψη ηλίου το 1954, όταν εμφανίστηκαν δύο ιπτάμενοι δίσκοι. Τους είδαν πενήντα επιστήμονες και τους φωτογράφισαν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μία έκθεση ανέφερε 40.000 εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων, από τις οποίες το 23% ήταν ανεξήγητες.

Ο Ντάττα συνέχισε λέγοντας ότι οι Σοβιετικοί θεωρούσαν αρχικά το ζήτημα αυτό ως προπαγάνδα, αλλά έπειτα από την εμφάνιση ενός ιπτάμενου δίσκου πάνω από τη Μόσχα, τον οποίο είδαν χιλιάδες άνθρωποι, γεγονός που αναφέρθηκε και στην Πράβδα, φαίνονταν να αλλάζουν γνώμη.

Ο Βρετανός επιστήμονας, καταλήγοντας, έλεγε ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι προέρχονταν από άλλους πλανήτες και ότι ο λόγος των επισκέψεών τους ήταν η ανησυχία για τους ανθρώπους. Το ενδιαφέρον των εξωγήινων επισκεπτών εντάθηκε μετά την έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας το 1945.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 21/03/1960…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", στις 21/03/1960
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 21/03/1960

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments