Το εντυπωσιακό περιστατικό του Γκαγιάκ, το 1952…

Το εντυπωσιακό περιστατικό του Γκαγιάκ, το 1952...

Στις 28 Οκτωβρίου του 1952, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδιδε από το Παρίσι μια είδηση σχετικά με ένα εκπληκτικό περιστατικό που είχε λάβει χώρα σε ένα χωριό της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Σύμφωνα με την είδηση, εκατό περίπου κάτοικοι του χωριού Γκαγιάκ δήλωναν ότι είχαν αντιληφθεί ένα σμήνος αποτελούμενο από δεκαπέντε ιπτάμενους δίσκους.

Στο μέσον του σχηματισμού των άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων πετούσε ένα άλλο ιπτάμενο αντικείμενο, σχήματος πούρου!

Το εντυπωσιακό σμήνος των μυστηριωδών πτητικών μηχανών εμφανίστηκε στον ουρανό του Γκαγιάκ το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου του 1952.

Τα σκάφη ήταν κυκλικά με ανυψωμένο το κέντρο τους και ανέδιδαν έναν κυανό φωτεινό καπνό από τα άκρα τους καθώς περιστρέφονταν.

Το ιπτάμενο πούρο ανέδιδε φωτεινά λευκά νέφη που έμοιαζαν με γυάλινες κλωστές. Οι κλωστές αυτές κατέβηκαν μέχρι τις κορυφές των δέντρων και των τηλεγραφικών συρμάτων, ενώ πολλοί αυτόπτες μάρτυρες κατάφεραν να συλλέξουν ολόκληρες δέσμες από αυτά.

Οι ίνες, όμως, διαλύθηκαν πριν κατορθωθεί να μεταφερθούν προς ανάλυση σε εργαστήριο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 29/10/1952…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 29/10/1952
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 29/10/1952
4 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments