Μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα πάνω από τη Θεσσαλονίκη…

Μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα πάνω από τη Θεσσαλονίκη...
0
(0)

Το ξημέρωμα της 9ης Σεπτεμβρίου του 1969 βρήκε τους Θεσσαλονικείς ιδιαιτέρως έκπληκτους και κυρίως, ανήσυχους. Πέρασαν τη νύχτα άφωνοι στις βεράντες και στις ταράτσες των σπιτιών τους, παρακολουθώντας άγνωστες ουράνιες μηχανές, να αλλάζουν μορφή, αλλά και αποχρώσεις.

Οι αστρικές αυτές πτητικές μηχανές είχαν τοξοειδή σχήμα και εξέπεμπαν ένα απόκοσμο γαλαζωπό φως. Κινούνταν αθόρυβα στον βραδινό θόλο της συμπρωτεύουσας, με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά.

Έμοιαζαν σαν να είχαν σχηματιστεί από τη συγκόλληση πολλών μικρών αστέρων μέτριας φωτεινότητας και στη διάρκεια της κίνησής τους, μετέβαλλαν ελαφρώς το σχήμα τους, που, όμως, παρέμενε κατά βάσιν τοξοειδές.

Πολλοί ήταν οι Θεσσαλονικείς, που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες αυτού του αλλόκοτου φαινομένου. Τρία ή τέσσερα τέτοια τοξοειδή αντικείμενα, τα οποία ήταν περισσότερο λαμπερά στην κεντρική γραμμή τους και λιγότερο κάτω από αυτήν, περιδιάβαιναν πάνω από τα κεφάλια τους σε μεγάλο ύψος.

Η επόμενη ημέρα βρήκε τους κατοίκους της πόλης να συζητούν μεταξύ τους, πότε χαμηλόφωνα και πότε ανοιχτά, για το τι θα μπορούσε να ήταν αυτό το παράξενο φαινόμενο, που τόσο τους συντάραξε, αλλά και τους προβλημάτισε.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 09/09/1969…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 09/09/1969
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 09/09/1969

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments