Ο Φάκελος 33…

"Οι δίσκοι είναι πραγματικότητα", ισχυριζόταν ο Γάλλος μηχανικός Μπωμόν και για να υποστηρίξει την γνώμη του σχεδίασε το εικονιζόμενο μηχάνημα στηριζόμενος σε περιγραφές ατόμων που είχαν δει παρόμοια αντικείμενα...
0
(0)

Το μυστήριο των ιπτάμενων δίσκων ταλάνιζε έντονα την διεθνή κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ύψωναν το βλέμμα τους με αγωνία προς τον ουρανό, μήπως αντικρύσουν κάποιο από τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα.

"Οι δίσκοι είναι πραγματικότητα", ισχυριζόταν ο Γάλλος μηχανικός Μπωμόν και για να υποστηρίξει την γνώμη του σχεδίασε το εικονιζόμενο μηχάνημα στηριζόμενος σε περιγραφές ατόμων που είχαν δει παρόμοια αντικείμενα...
“Οι δίσκοι είναι πραγματικότητα”, ισχυριζόταν ο Γάλλος μηχανικός Μπωμόν και για να υποστηρίξει την γνώμη του σχεδίασε το εικονιζόμενο μηχάνημα στηριζόμενος σε περιγραφές ατόμων που είχαν δει παρόμοια αντικείμενα…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, ένα έγγραφο του Αμερικανικού Πενταγώνου ίσως έκρυβε την απάντηση σε αυτό το μυστήριο. Το έγγραφο αυτό, που κάτω από την κόκκινη σφραγίδα του: “άκρως απόρρητο”, ήταν ο Φάκελος 33.

Τον Οκτώβριο του 1954, ο Δρ. Όμπερθ υποστήριζε ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι δεν προέρχονταν από τον πλανήτη Άρη, όπως πίστευαν ως τότε, αλλά από τις Ουρανίδες. Ένας άλλος αστρονόμος, ο Δρ. Ντάνκαν Φλέτσερ από το Ναϊρόμπι της Κένυας, υποστήριζε ότι οι διαστημικοί “επισκέπτες” ασχολούνταν με τη χαρτογράφηση του πλανήτη μας, πριν επιχειρήσουν να προσγειωθούν.

Δρ. Χέρμαν Όμπερθ (1894-1989)
Δρ. Χέρμαν Όμπερθ (1894-1989)

Οι θέσεις αυτές ήταν δύσκολο να γίνουν αποδεκτές. Οι έρευνες, όμως, από ειδικούς επιστήμονες και τεχνικούς συνεχίζονταν. Περισσότεροι από διακόσιοι τεχνικοί, εφοδιασμένοι με κατάλληλο εξοπλισμό, είχαν αποσταλεί από τις Αμερικανικές Αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν και να καταγράψουν κάθε εμφάνιση αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου.

Εν αναμονή νέων στοιχείων, οι ειδικοί επιστήμονες μελετούσαν τον Φάκελο 33 του Πενταγώνου, για τον οποίο η πεποίθηση ήταν ότι το περιεχόμενό του δεν επέτρεπε καμία αμφιβολία για την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων.

Τον χειμώνα του 1953, οι κάτοικοι της πόλης Μάντισον στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, είδαν μία περίεργη μηχανή, κυκλικού σχήματος, που κατευθυνόταν προς τα ανατολικά με την ταχύτητα ενός συνηθισμένου αεροπλάνου. Οι μάρτυρες ήταν τόσοι πολλοί, ώστε δεν υπήρχε περίπτωση παραισθήσεως. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Φορτ Νοξ προς το οποίο κατευθυνόταν.

Το μήνυμα αυτό αναστάτωσε την αεροπορική βάση του Κόντμαν, όπου οι σειρήνες έδωσαν το σύνθημα του συναγερμού. Λίγα λεπτά αργότερα, τρία αεριωθούμενα απογειώθηκαν, για να καταδιώξουν το άγνωστο αντικείμενο.

Στον πυργίσκο ελέγχου βρισκόταν ο Διοικητής της Βάσης, Συνταγματάρχης Γκάι Χιξ, ο οποίος λάμβανε τις συνεχείς αναφορές των πιλότων. Ήταν περίπου 3 το μεσημέρι, όταν Υποσμηναγός Μάντελ, ο οποίος καταδίωκε το ιπτάμενο αντικείμενο, εκλήθη να δώσει αναφορά στον πύργο ελέγχου. Η απάντησή του ήταν η εξής:

“Εδώ Μάντελ. Προς πύργο ελέγχου. Το αντικείμενο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σκάφος μου. Ταχύτητα, ίδια με τη δική μου.”

“Περιγράψατε το μηχάνημα”, διέταξε ο Συνταγματάρχης.

“Σφαιρικό, με υπερμεγέθη ουρά. Ανυψώνεται με ταχύτητα 580 μιλίων. Ανεβαίνω στα 7.000 μέτρα.”

Εν τω μεταξύ, τα δύο άλλα αεροσκάφη είχαν εγκαταλείψει την καταδίωξη μη μπορώντας να αναπτύξουν τόση ταχύτητα. Ο Υποσμηναγός Μάντελ συνέχιζε να δίνει λεπτομερείς αναφορές στον Διοικητή του, μέχρι που χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους του, βρέθηκαν ύστερα από αρκετές ημέρες σε μία έρημη περιοχή.

Κανένας δεν έμαθε το περιεχόμενο των τελευταίων αναφορών του, όπως και το πόρισμα της έρευνας που έγινε για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους. Όλες οι λεπτομέρειες αυτού του τραγικού περιστατικού περιέχονταν στον περίφημο Φάκελο 33.

Με το μυστήριο των ιπτάμενων δίσκων ασχολήθηκαν ακόμη και οι μετεωρολόγοι, προσπαθώντας να δώσουν μία φυσική εξήγηση του φαινομένου. Αρκετές από τις περιπτώσεις μπορούσαν να αποδοθούν σε ηλεκτρισμένα σύννεφα ή στην αντανάκλαση των άστρων.

Η περίπτωση, όμως, του “μεγάλου μαύρου αντικειμένου” που το ακολουθούσαν πέντε μικρότερα αντικείμενα και τα οποία είδε ο πιλότος Χάουαρντ πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό να ακολουθούν το αεροπλάνο του για αρκετή ώρα, δε μπορούσε να εξηγηθεί.

“Κανείς δε μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι προέρχονται από τον Άρη, διότι κανείς δεν επικοινώνησε με τους επιβάτες τους. Κανείς όμως δε μπορεί και να το αποκλείσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο”, έλεγε ο Καθηγητής Μπεκερέλ.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 23/10/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 23/10/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 23/10/1954

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments