Το “Τοκόλοσε”…

Το "Τοκόλοσε"…

Ένα εννιάχρονο κορίτσι, η Ντίμα Ουμλάνγκο, από το Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, δήλωνε με σιγουριά, το 1961, ότι την κυνηγούσε διαρκώς ένα “κακό πνεύμα”.

Το κορίτσι είχε δηλώσει στον Δρ. Πήδερμπριτζ, ο οποίος γνώριζε την γλώσσα των Ζουλού, ότι δεν πήγαινε πλέον στο σχολείο, διότι το Τοκολόσε (κακό πνεύμα) την ακολουθούσε και έριχνε πέτρες στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές της.

Η Ντίμα διαβεβαίωνε τον Δρ. Πήδερμπριτζ ότι είχε δει το Τοκολόσε, το οποίο ήταν ένας μαύρος άνθρωπος με μεγάλη γενειάδα που φορούσε μία λευκή ρόμπα. Το ύψος του ήταν, περίπου, 85 εκατοστά.

Και άλλα παιδιά στο σχολείο της Ντίμα ισχυρίζονταν ότι είχαν δει το Τοκολόσε. Έλεγαν, μάλιστα, ότι ξαφνικά εμφανίζονταν πέτρες “που δεν τις έριχνε κανένας”.

Η μητέρα της Ντίμα δήλωσε ότι είχε τραυματιστεί πολλές φορές από τις πέτρες αυτές.

Το περίεργο, όμως, ήταν ότι ο Δρ. Πήδερμπριτζ πίστευε στην ύπαρξη του Τοκολόσε!

“Εργαζόμουν μία ημέρα στο γκαράζ του σπιτιού μου, όταν δύο μεγάλες πέτρες ήρθαν καταπάνω μου με δύναμη από την ανοιχτή πόρτα. Έτρεξα αμέσως έξω αλλά δεν είδα κανέναν. Λίγο αργότερα, μία πέτρα με χτύπησε στο πρόσωπο. Μία άλλη φορά, είδα μία μεγάλη πέτρα να κατρακυλά στο έδαφος χωρίς να την αγγίξει κανείς”, δήλωσε ο Δρ. Πήδερμπριτζ.

Ο Μάγος της περιοχής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Τοκολόσε θα εξαφανιζόταν μόνο, εάν τα θύματά του έπιναν αίμα αλόγου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 01/11/1961…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 01/11/1961
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments