Γιατί εμφανίζονται ιπτάμενοι δίσκοι στους Πόλους της Γης;

Γιατί εμφανίζονται ιπτάμενοι δίσκοι στους Πόλους της Γης;

Τον Ιούλιο του 1965, ο ουρανός της Αργεντινής φαινόταν σαν να είχε γεμίσει με ιπτάμενους δίσκους και μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα.

Σε μια περίπτωση, αστρονόμος που εξέτασε φωτογραφίες ενός παράδοξου ιπτάμενου αντικειμένου, οι οποίες είχαν ληφθεί από επαγγελματία φωτογράφο, δήλωσε ότι δεν επρόκειτο ούτε περί γνωστού ουρανίου σώματος ούτε περί τεχνητού δορυφόρου ανθρώπινης κατασκευής. Οι εφημερίδες είχαν αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών αντικειμένων, των οποίων η φύση δεν είχε διευκρινιστεί.

Οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί στην πόλη Μπαΐα Μπλάνκα, που βρίσκεται σε απόσταση 275 μιλίων νοτίως του Μπουένος Άιρες και έδειχναν ένα φωτεινό αντικείμενο που είχε εμφανιστεί την Τετάρτη, 14 Ιουλίου του 1965. Ο Διευθυντής του Αστεροσκοπείου της Μπαΐα Μπλάνκα δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν προφανώς αυτόφωτο. Ο δίσκος εμφανιζόταν ευκρινώς πάνω στο φιλμ που τραβήχτηκε με άνοιγμα κατά πολύ μικρότερο του αναγκαίου για τη φωτογράφιση του λαμπρού πλανήτη Αφροδίτη.

Ο επιστήμονας δήλωσε ότι το γεγονός πως παρόμοια αντικείμενα εμφανίζονταν συνήθως κοντά στον Βόρειο και στον Νότιο Πόλο, ενδεχομένως είχε σχέση με τη ραδιενέργεια των ζωνών Βαν Άλεν που περιβάλλουν την Γη. Τα μυστηριώδη αντικείμενα ήταν πιθανό να προσεγγίζουν τον πλανήτη μας από τις πολικές περιοχές με ελάχιστο κίνδυνο.

Το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο είχε γίνει ορατό από εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι δήλωναν ότι εξέπεμπε εκτυφλωτικό φως. Το γεγονός επιβεβαίωσε αστυνομικός επιθεωρητής, καθώς και οι υφιστάμενοι του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 18/07/1965…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 18/07/1965
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 18/07/1965
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments