Σκελετός αρχαίου γίγαντα στη Φοινίκη της Βορείου Ηπείρου, το 1891…

Σκελετός αρχαίου γίγαντα στη Φοινίκη της Βορείου Ηπείρου, το 1891...
4.5
(2)

Τον Ιούλιο του 1891, στη Φοινίκη, ένα χωριό κοντά στο Δέλβινο της Βορείου Ηπείρου, ανακαλύφθηκε ανάμεσα σε άλλα ευρήματα και μια σαρκοφάγος εξαίσιας τέχνης, η οποία είχε πελώριες διαστάσεις.

Η περίτεχνη αυτή σαρκοφάγος είχε μήκος 4,20 μέτρων και περιείχε έναν σκελετό ομοίου μεγέθους, ο οποίος είχε ύψος 4,16 μέτρων! Η κεφαλή του ήταν ανάλογη με την υπόλοιπη σωματική διάπλαση, ενώ τα πλευρά του είχαν πενταπλάσιο μέγεθος από αυτά των σημερινών ανθρώπων. Οι μηροί και οι βραχίονές του ήταν τεράστιοι και τα δόντια του ήταν κατάλευκα. Μάλιστα, το κάθε δόντι ζύγιζε περίπου 50 γραμμάρια.

Δυστυχώς, οι εργάτες που προέβησαν σε αυτή την ανέλπιστη ανακάλυψη, αγνοώντας παντελώς τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου μοναδικού ευρήματος, διέλυσαν με αγριότητα τα οστά του γίγαντα, για να τα περιφέρουν χάριν περιέργειας στα γύρω χωριά.

Ο σκελετός του αρχαίου γίγαντα, ο οποίος ανακαλύφθηκε στη Φοινίκη της Βορείου Ηπείρου το 1891 και ο οποίος έπρεπε να κοσμεί την προθήκη μουσείου, έμελλε να εξαφανιστεί από την άγνοια των ανθρώπων που τον έφεραν στο φως. Τα ανωτέρω γνωστοποιήθηκαν από τον Βορειοηπειρώτη φοιτητή Χαρ. Βότση.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 20/07/1891…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΙΡΟΙ", στις 20/07/1891
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 20/07/1891

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 4.5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 2

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments