Το φάντασμα του ακέφαλου αμαξηλάτη…

Το φάντασμα του ακέφαλου αμαξηλάτη...
0
(0)

Ένα τρομερό φάντασμα περιφερόταν τις νύχτες στους δρόμους της Αγγλίας, σκορπίζοντας τον πανικό. Όπως βεβαίωναν οι αγγλικές εφημερίδες του 1938, το φάντασμα αυτό εθεάθη από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες σε μια μεγάλη έκταση της χώρας και συγκεκριμένα, στις περιοχές Oxford, Norfolk και Gloucester και είχε πάντοτε την ίδια μορφή.

Ένας ειδεχθής αμαξηλάτης, ακέφαλος, οδηγούσε μια παλιά άμαξα με τέσσερα άλογα! Πολλές φορές οι τροχοί της αποκρουστικής αυτής άμαξας περιστρέφονταν με απαίσιους, ανατριχιαστικούς τριγμούς. Άλλοτε, όμως, η άμαξα διερχόταν βουβά κι απρόσμενα, δίχως να κάνει τον παραμικρό θόρυβο, αιφνιδιάζοντας τους ανθρώπους που τύχαινε να τη δουν.

Μάλιστα, πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι έσπευσαν να καλύψουν την είδηση, επέστρεψαν απογοητευμένοι, διότι δεν είδαν τίποτα.

Έτσι, στα μέσα του Οκτώβρη του 1938, ο γραμματέας της Βρετανικής Πνευματιστικής Εταιρίας κάλεσε τα μέλη της, ώστε να εξακριβώσουν το φαινόμενο και να το μελετήσουν εξονυχιστικά.

Το φάντασμα του ακέφαλου αμαξηλάτη συνέχιζε να τρομοκρατεί τους κατοίκους, οι οποίοι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους και ενημερώνονταν για το απόκοσμο γεγονός από τις αγγλικές εφημερίδες.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 28/10/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 28/10/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 28/10/1938

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments