Εμφάνιση γιγαντιαίων ελεφάντων, το 1939…

Εμφάνιση Γιγαντιαίων ελεφάντων, το 1939...

Τη δεκαετία του 1930, υπήρχαν ακόμη γιγαντιαίοι ελέφαντες στη Νότια Αφρική, όπως διαβεβαίωνε ένας Άγγλος εξερευνητής, για τους οποίους πιστευόταν ότι είχαν προ πολλού εκλείψει.

Ο εξερευνητής είχε δει αυτό το είδος ελεφάντων στην περιφέρεια Αντό, κοντά στον κόλπο της Αλγκόα. Τα κολοσσιαία πλάσματα είχαν μήκος επτά μέτρων και ύψος τεσσάρων, ήταν εξαιρετικά άγρια σε τέτοιον βαθμό, ώστε οι καλύτεροι κυνηγοί δεν κατόρθωναν να τα δουν μία ή δύο φορές το πολύ σ’ ολόκληρη τη ζωή τους.

Στη θέα των ανθρώπων εξαγριώνονταν και γίνονταν άκρως επικίνδυνοι κι απρόβλεπτοι, ενώ παλαιότερα, τα πρωτόγονα όπλα, που είχαν στη διάθεσή τους οι κυνηγοί, δεν ήταν ποτέ ικανά να τους σταματήσουν.

Σύμφωνα με τους Αφρικανούς ιθαγενείς, είχαν διασωθεί μόνο ένα ή δύο ζεύγη γιγαντιαίων ελεφάντων και υπέθεταν πως το νεαρό του είδους, που είχε δει ο Άγγλος εξερευνητής, ήταν ο μοναδικός απόγονος του απομείναντος ζεύγους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 09/02/1939…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 09/02/1939
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 09/02/1939
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments