Τρεις παράξενες υποθέσεις…

Τρεις παράξενες υποθέσεις…
0
(0)

Τον Οκτώβριο του 1962, ένα ιταλικό περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας (ο τίτλος του περιοδικού δεν αναφέρεται στο αρχικό άρθρο) δημοσίευσε τρεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εμφανίσεως ιπτάμενων δίσκων.

Οι ερευνητές του βυθού

Ένας Ιταλός γιατρός, ο Ακίλλε Γκρέκο, ο οποίος έμενε εκείνη την εποχή στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, έστειλε στο περιοδικό δύο φωτογραφίες που κατάφερε να τραβήξει και στις οποίες απεικονιζόταν ένα αντικείμενο, το οποίο αρχικά έμοιαζε με σύννεφο, έχοντας σχήμα αμφίκυρτου φακού. Ο ίδιος ο γιατρός χαρακτήριζε το αντικείμενο ως “ιπτάμενο δίσκο” και διηγήθηκε τις λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνιση του μυστηριώδους αντικειμένου:

“Βρισκόμουν με τους φίλους μου σε μία παραλιακή τοποθεσία, όταν ξαφνικά παρατηρήσαμε να ξεπροβάλλει από τα σύννεφα ένα πελώριο σώμα σε χαμηλό μάλλον ύψος από τη θάλασσα. Από τη μαύρη μάζα του αγνώστου αντικειμένου, που προχωρούσε με μέτρια ταχύτητα, εκτοξεύονταν κάθε τόσο φωτεινότατες ακτίνες. Σε μια στιγμή, οι ακτίνες έγιναν τόσο πολλές, ώστε ολόκληρος ο όγκος του σώματος φαινόταν σαν να είχε πυρακτωθεί. Παρακολουθούσαμε εκστατικοί το μυστηριώδες φαινόμενο. Δεν ξέρω κι εγώ πώς βρήκα την ετοιμότητα να χρησιμοποιήσω την φωτογραφική μηχανή μου και να αποτυπώσω δύο στιγμιότυπα. Κάποια στιγμή, το μαύρο μετέωρο, που είχε γίνει φωτεινό, άρχισε να χαμηλώνει με κατακόρυφη κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Σε λίγο “καρφώθηκε” στο νερό χωρίς κανένα θόρυβο και έτσι εξαφανίσθηκε από τα μάτια μας. Θα ήταν άραγε βάσιμη η υπόθεση ότι με τον “ιπτάμενο δίσκο” ήρθαν όντα άλλων πλανητών, με αποστολή να εξερευνήσουν τον θαλάσσιο βυθό της Γης;”

Η μυστηριώδης εξαφάνιση

Μία άλλη μαρτυρία που δημοσιεύθηκε στο ίδιο περιοδικό, προερχόμενη επίσης από την Βραζιλία, αναφερόταν σε κάτι που ήταν δύσκολο να συλλάβει και η τολμηρότερη φαντασία.

Ο Ραϊμόντο Μάφρα, ένα παιδί εννέα ετών, του οποίου ο πατέρας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, διηγήθηκε το εξής περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στην περιοχή Μπέλο Οριτζόνε:

“Ενώ βρισκόμασταν με τον πατέρα μου έξω από το σπίτι μας για να πάρουμε λίγο αέρα, κατέβηκε ένας “ιπτάμενος δίσκος”, πλησίασε και άρπαξε τον πατέρα μου. Ξαφνικά, άνοιξε ένα παράθυρο του “δίσκου”, από όπου πετάχτηκαν κάτι σίδερα σαν γάντζοι και τράβηξαν μέσα τον μπαμπά μου. Αμέσως μετά, ο “ιπτάμενος δίσκος” υψώθηκε στον αέρα και έφυγε.”

Ο γιγαντόσωμος επισκέπτης

Το περιοδικό δημοσίευσε επίσης την περίπτωση του νεαρού Ιταλού ζωγράφου Φράνκο Τομασσίνι, από το Μιλάνο.

Ο Τομασσίνι ανέφερε ότι, ενώ βρισκόταν σε μία εξοχική τοποθεσία κοντά στην Πεσκάρα και τραβούσε φωτογραφίες, παρατήρησε ένα αντικείμενο να κατεβαίνει αθόρυβα από τον ουρανό με αρκετή ταχύτητα.

“Το περίεργο αυτό σώμα κατέβηκε χαμηλά και τελικά, έμεινε μετέωρο σε απόσταση τριών περίπου μέτρων από το έδαφος. Μετά, άνοιξε ένα παράθυρο από το κάτω μέρος του και βγήκε ένα παράξενο ον, με πολύ ψηλό ανάστημα. Θα ήταν δύο μέτρα τουλάχιστον. Φορούσε μία “φόρμα” που ήταν τόσο εφαρμοστή στο σώμα του, ώστε άφηνε να διακρίνονται καθαρά οι μυς του. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε στομάχι. Με πλησίασε χαμογελώντας και μου είπε με μία φωνή που δεν είχα ακούσει ποτέ ως εκείνη τη στιγμή ότι είχε ανάγκη από νερό. Συγχρόνως, μου έδωσε δύο υφασμάτινους κουβάδες που είχε διπλωμένους μέσα σε μία τσέπη του. Τους γέμισα νερό και τους έδωσα στην απίθανη ύπαρξη που ήρθε στη Γη, ποιος ξέρει από ποιον πλανήτη. Ο γιγαντόσωμος επισκέπτης πήρε το νερό και αφού με ευχαρίστησε, μπήκε στο ιδιόρρυθμο αερόπλοιό του και απογειώθηκε.”

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 20/10/1962…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 20/10/1962
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 20/10/1962

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments