Εντ Κέφφελ – Ζοάο Μαρτένς…

Η μία εκ των πέντε φωτογραφιών που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Εντ Κέφφελ (Πηγή: nicap.org)
0
(0)

Τον Ιούνιο του 1952, ο Διεθνής Τύπος ασχολήθηκε με την περίπτωση δύο δημοσιογράφων και τα αναπάντεχα αποτελέσματα του ρεπορτάζ τους, το οποίο έμελλε να αποκομίσει συνταρακτικά στοιχεία σχετικά με την υπόθεση των ιπτάμενων δίσκων.

Ο Εντ Κέφφελ μαζί με τον Ζοάο Μαρτένς, το απόγευμα της 24ης Μαΐου του ίδιου έτους, πήγαν στην περιοχή “Νησί των Ερώτων” (Barra da Tijuca), που βρίσκεται στη δυτική περιοχή του Ρίο Ντε Τζανέιρο, προκειμένου να γράψουν ένα άρθρο για την εφημερίδα στην οποία εργάζονταν.

Περίπου στις 4 το απόγευμα και ενώ κοίταζαν προς τη θάλασσα, ένα περίεργο αντικείμενο που πετούσε στον αέρα, τράβηξε την προσοχή τους. Από μακριά έμοιαζε με αεροπλάνο που κατευθυνόταν προς το μέρος τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η μία εκ των πέντε φωτογραφιών που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Εντ Κέφφελ (Πηγή: nicap.org)
Η μία εκ των πέντε φωτογραφιών που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Εντ Κέφφελ (Πηγή: nicap.org)

Όταν τα περίεργο αυτό αντικείμενο έφτασε πάνω από την ξηρά. ελάττωσε την ταχύτητά του. Το σχήμα του, τότε, φάνηκε καλύτερα. Ο Κέφφελ ετοίμασε την φωτογραφική μηχανή του και τράβηξε την πρώτη φωτογραφία του αντικειμένου, καθώς εκείνο πλησίαζε με πλάγια καθοδική φορά.

Μόλις το ιπτάμενο αντικείμενο έφτασε σε χαμηλό ύψος, τινάχτηκε απότομα προς τα πάνω, σχηματίζοντας γωνία 45 μοιρών και εξαφανίστηκε προς την κατεύθυνση του ωκεανού.

Η πτήση του αντικειμένου ήταν τελείως αθόρυβη και δεν άφηνε καμία ουρά καπνού ή φωτιάς. Επίσης, δεν ήταν φωτεινό. Το χρώμα του ήταν γκρι-μπλε , με αποτέλεσμα να συγχέεται με το χρώμα του ουρανού.

Το ύψος της πτήσης, καθώς και το ακριβές μέγεθός του ιπτάμενου αντικειμένου, δύσκολα μπορούσαν να προσδιοριστούν.

Ο Κέφφελ κατόρθωσε να τραβήξει πέντε συνολικά φωτογραφίες του παράξενου αντικειμένου.

Όταν εξαφανίστηκε το ιπτάμενο αντικείμενο, πήρε αρκετή ώρα για να συνέλθουν οι δύο εμβρόντητοι δημοσιογράφοι. Άλλαξαν το φιλμ της φωτογραφικής μηχανής και περίμεναν μήπως εμφανιζόταν ξανά. Το ιπτάμενο αντικείμενο είχε εξαφανιστεί οριστικά.

Επέστρεψαν στην πόλη, ειδοποίησαν τον Διευθυντή της εφημερίδας και έτρεξαν να εμφανίσουν τις φωτογραφίες. Η αγωνία τούς είχε κυριεύσει, ενώ περίμεναν την εμφάνιση του φιλμ. Πίστευαν ότι είχαν πέσει θύματα ψευδαίσθησης, εκλαμβάνοντας ως ιπτάμενο δίσκο ένα αεροπλάνο ή ένα σύννεφο.

Οι ανησυχίες τους, όμως, διαλύθηκαν μόλις εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες. Είχαν πραγματικά φωτογραφίσει έναν ιπτάμενο δίσκο!

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 27/06/1952…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 27/06/1952
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 27/06/1952

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments