Ο μαύρος βρυκόλακας…

Ο μαύρος βρυκόλακας...
5
(1)

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 1960, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” δημοσιεύτηκε ένα περίεργο άρθρο σχετικά με τον “Μαύρο Βρυκόλακα”, ο οποίος εμφανίζεται κάθε 50 χρόνια και σπέρνει τον τρόμο στο Μπουένος Άιρες, βιάζοντας νέες γυναίκες.

Ο “Μαύρος Βρυκόλακας” του Μορόν είχε αναστατώσει την αργεντίνικη πρωτεύουσα, διαπράττοντας εγκλήματα “δράκου” τον Ιούνιο του 1960.

Περίπολοι αστυνομικών και εθελοντών είχαν ξεχυθεί στους δρόμους του προαστίου Μορόν του Μπουένος Άιρες, προσπαθώντας να εντοπίσουν τον “Μαύρο Βρυκόλακα”, όπως τον είχαν ονομάσει, επειδή για έναν ολόκληρο μήνα και σχεδόν κάθε βράδυ βίαζε και έπινε το αίμα νεαρών γυναικών.

Παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας, ο “δράκος” συνέχιζε ασταμάτητος τις βίαιες και αιμοσταγείς επιθέσεις του. Μάλιστα, τρεις μέρες πριν την κυκλοφορία της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, δηλαδή γύρω στις 26 ή 27 Ιουνίου 1960, η αστυνομία εντόπισε το πτώμα μιας πανέμορφης νεαρής κοπέλας, η οποία είχε βιασθεί και τελικά πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία, από το αίμα που έρεε από δυο μικροσκοπικές και συμμετρικές οπές στο λαιμό της. Ήταν το εικοστό του θύμα!

Η αστυνομία της Αργεντινής απέδιδε τα εγκλήματα αυτά σε σεξουαλικά διεστραμμένο άτομο και εξέφραζε την πεποίθηση ότι σύντομα θα προέβαινε στη σύλληψή του.

Οι παλαιότεροι, όμως, κάτοικοι του Μορόν πίστευαν ότι επρόκειτο για έναν πραγματικό βρυκόλακα, ο οποίος εμφανιζόταν στο αργεντίνικο προάστιο κάθε 50 χρόνια. “Θα εξαφανιστεί -ισχυρίζονταν- μόνο αν χορτάσει από αίμα”.

Πράγματι, το 1860, όπως αναφέρουν τα παλιά χρονικά, ένας βρυκόλακας που έπινε το αίμα νεαρών γυναικών τις νύχτες, είχε προκαλέσει σκηνές μαζικού πανικού και πάλι στο ίδιο προάστιο της Αργεντινής.

Μετά από ακριβώς 50 χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1910, βρυκόλακας που παρέμεινε επίσης ασύλληπτος, δολοφόνησε 28 γυναίκες πίνοντας το αίμα τους, μέσα στο διάστημα ενός μήνα.

“Ξεδίψασε… Θα επιστρέψει ξανά σε 50 χρόνια…”, έλεγαν τότε οι παλαιότεροι, οι οποίοι πίστευαν στον παλιό λαϊκό θρύλο.

Με τρόπο παράδοξο, η τρομακτική αυτή προφητεία τους φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε με την επανεμφάνιση του Βρυκόλακα τον Ιούνιο του 1960…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 30/06/1960
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 30/06/1960

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 σχόλιο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανώνυμος
Ανώνυμος
03/03/2016 19:55

Το καλύτερο!