ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια παράξενη θεωρία συνωμοσίας για τον Ιησού...

Μια παράξενη θεωρία συνωμοσίας για τον Ιησού…

04/04/2021
Γιατί ο Ιωσήφ, όταν πήγε να συναντήσει τον Πιλάτο μετά τη Σταύρωση, ζήτησε να πάρει το "σώμα" του Χριστού; Γιατί χρησιμοποίησε τη λέξη "σώμα" ενώ ο Πιλάτος μιλούσε για το "πτώμα"; (περισσότερα…)
Το τερατόμορφο πλάσμα που ανακαλύφθηκε στον Γραίκα Ηλείας, το 1890...

Το τερατόμορφο πλάσμα που ανακαλύφθηκε στον Γραίκα Ηλείας, το 1890…

05/04/2021
Τον Ιανουάριο του 1890, μια παράξενη είδηση κατέφτανε από το ορεινό χωριό Γραίκας του νομού Ηλείας, στην Πελοπόννησο. (περισσότερα…)
Ένα τρομακτικό περιστατικό σε νεκροταφείο της Φινλανδίας, το 1953...

Ένα τρομακτικό περιστατικό σε νεκροταφείο της Φινλανδίας, το 1953…

30/03/2021
Τον Μάρτιο του 1953, ένα ιδιαιτέρως παράδοξο και πρωτοφανές περιστατικό απασχολούσε την Εκκλησία, τους επιστήμονες και την Αστυνομία της Φινλανδίας. (περισσότερα…)
Κοσμοναύτες από άλλους πλανήτες επισκέφτηκαν τη Γη κατά την αρχαιότητα;

Κοσμοναύτες από άλλους πλανήτες επισκέφτηκαν τη Γη κατά την αρχαιότητα;

21/03/2021
"Η Τέχνη των αρχαίων καθιστά όλο και περισσότερο βάσιμη την υπόθεση ότι εξωγήινα πλάσματα επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας πριν από μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια!" Αυτή η εκπληκτική δήλωση ανήκει στον Σοβιετικό επιστήμονα Alexander Kazantsev. (περισσότερα…)
Ο σκοτεινός θρύλος της καταστροφής του Γαρδικίου Τρικάλων…

Ο σκοτεινός θρύλος της καταστροφής του Γαρδικίου Τρικάλων…

11/04/2021
Το 1936, στη σειρά των εκδόσεων του Νεοελληνικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Παρισιού είχε εκδοθεί και η "Εκδρομή στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, κατά το 1858" του Γάλλου περιηγητή, ιστορικού και αρχαιολόγου, Λέων Εζέ. (περισσότερα…)
Καταραμένοι τόποι...

Καταραμένοι τόποι…

22/03/2021
Καταραμένοι τόποι, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, υπάρχουν σε όλα τα μέρη του κόσμου και σε αυτούς θρυλείται πως εμφανίζονται στοιχειά, δαιμόνια και φαντάσματα, ενώ άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. (περισσότερα…)
Η επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ…

Η επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ…

25/03/2021
Μετά τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου του 1827, και προπάντων μετά την κάθοδο του Καποδίστρια στην Ελλάδα, οι πολεμικές επιχειρήσεις σχεδόν σταμάτησαν. Έλληνες και Τούρκοι, αποκαμωμένοι πια, είχαν κάνει ένα είδος σιωπηρής ανακωχής κι έμεναν...
Η γριά Πανούκλα και το αχόρταγο "σκυλόκακο" της Κρήτης...

Η γριά Πανούκλα και το αχόρταγο “σκυλόκακο” της Κρήτης…

27/03/2021
Η γριά Πανούκλα και το αχόρταγο "σκυλόκακο" είναι δύο πολύ γλαφυροί θρύλοι που συναντούμε στην Κρήτη και κρύβουν μέσα τους όλη την αγνότητα, αλλά και το μυστήριο των ευφάνταστων τοπικών παραδόσεων. (περισσότερα…)
Περίεργα παλαιοντολογικά ευρήματα στη Γαλλία, το 1957...

Περίεργα παλαιοντολογικά ευρήματα στη Γαλλία, το 1957…

18/03/2021
Στις 31 Σεπτεμβρίου του 1957, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μετέδιδε από το Μοντινιάκ της Γαλλίας μια είδηση σχετικά με την ανακάλυψη γιγαντιαίων οστών. (περισσότερα…)
Το κάστρο της κυρα-Ρήνης...

Το κάστρο της κυρα-Ρήνης…

19/03/2021
Οι Οινιάδες είναι μια αρχαία πόλη της Ακαρνανίας, χτισμένη κοντά στις εκβολές του Αχελώου. Η πόλη αυτή ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. από τους Κορίνθιους και πήρε το όνομά της από τον Αιτωλό Βασιλιά Οινέα. Οι ντόπιοι αποκαλούν την περιοχή...

Α.Τ.Ι.Α.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

STRANGE VIDEOS

STRANGE EDITIONS

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ