Το χαρτονόμισμα που έκρυβε τη μορφή του Διαβόλου…

Το χαρτονόμισμα που έκρυβε τη μορφή του Διαβόλου...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το 1957, ένα μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στον Καναδά, όταν διαπιστώθηκε ότι στο χαρτονόμισμα των 10 Καναδικών δολλαρίων απεικονιζόταν η μορφή του Διαβόλου.

Το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα, στη δεξιά πλευρά του οποίου απεικονιζόταν το πορτραίτο της Βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ, έκρυβε μία λεπτομέρεια, η οποία γινόταν αντιληπτή έπειτα από σχολαστική παρατήρηση. Οι μπούκλες των μαλλιών της Βασίλισσας Ελισάβετ σχημάτιζαν με τα «νερά» τους, επάνω από τον αυχένα της, τη μορφή του Διαβόλου, όπως τουλάχιστον είναι αντιληπτή από την ανθρώπινη φαντασία.

Το χαρτονόμισμα των 10 Καναδικών δολλαρίων στο οποίο απεικονιζόταν η μορφή του Διαβόλου
Το χαρτονόμισμα των 10 Καναδικών δολλαρίων στο οποίο απεικονιζόταν η μορφή του Διαβόλου

Τέτοιου είδους ζωγραφικά «τρικ» γίνονται συνήθως επί διαφόρων αντικειμένων, προσώπων και ζώων, που είναι ζωγραφισμένα με μαγικές εικόνες, οι οποίες δε γίνονται αντιληπτές εκ πρώτης όψεως.

Το ζήτημα έλαβε σύντομα μεγάλη έκταση. Επερωτήσεις, που διατυπώνονταν σε έντονο ύφος στην Καναδική Βουλή, απευθύνονταν προς την Κυβέρνηση και στόχος τους ειδικά ήταν ο Υπουργός των Οικονομικών, Walter Harris.

Walter Edward Harris (14/01/1904 - 10/01/1999)
Walter Edward Harris (14/01/1904 – 10/01/1999)

Ματαίως ο αρμόδιος Υπουργός προσπαθούσε να καταπραΰνει τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης, επιμένοντας ότι η ύπαρξη του Διαβόλου στα μαλλιά της Βασίλισσας ήταν μια ατυχής σύμπτωση και ότι ο καλλιτέχνης, που άθελά του τον είχε σχεδιάσει, δεν ήταν καθόλου υπαίτιος. Τα πνεύματα, όμως, δεν εννοούσαν να ηρεμήσουν και το ζήτημα απειλούσε να έχει σοβαρότατες συνέπειες.

Στο τέλος, ο Υπουργός των Οικονομικών αναγκάστηκε να προβεί σε μία επίσημη δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι η σοβαρή αυτή περίπτωση εξεταζόταν από το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο και ότι οπωσδήποτε ο Διάβολος, στις προσεχείς εκδόσεις τραπεζογραμματίων, θα είχε εξαφανιστεί από τα μαλλιά της Βασίλισσας.

Η είδηση σε άρθρο της Καναδικής εφημερίδας "Toronto Daily Star", στις 27/03/1956
Η είδηση σε άρθρο της Καναδικής εφημερίδας «Toronto Daily Star», στις 27/03/1956

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 27/03/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 27/03/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 27/03/1957

Σχετικά άρθρα

Το όραμα του Μόντρεαλ… "Κοίτα μπαμπά, ένας άνθρωπος περπατά στον ουρανό"...
Αποδείξεις ότι οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική… Μια οικία, μάλιστα, αποτελούνταν από μια μεγάλη σάλα και πέντε μικρότερα δωμάτια,...κατά το ακριβές πρότυπο των κατοικιών των Βίκινγκς...
Ogopogo: Ο δαίμονας της λίμνης… Λίγες μέρες νωρίτερα, μια άλλη οικογένεια που είχε κατασκηνώσει στην περιοχή,...ανέφερε ότι είδε το Ogopogo πριν πέσει το σκοτάδι...
Επιθεώρηση ιπτάμενου δίσκου… Ο "ιπτάμενος δίσκος", ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως "το όπλο του μέλλοντος"...
Πρωθυπουργός με τεράστια πνευματιστική δράση… Ο William Lyon Mackenzie King ήταν ο 10ος πρωθυπουργός του Καναδά, ο οποίος μάλιστα υπήρξε ο...διασημότερος πολιτικός άντρας της χώρας του. Ο Mackenzie King πίστευε βαθιά στον...πνευματισμό και λάμβανε μέρος σε ποικίλες πνευματιστικές συνεδριάσεις, κατά τη...διάρκεια των οποίων ερχόταν σε επαφή με τα πνεύματα της μητέρας του, αλλά και του...Προέδρου Theodore Roosevelt.
Ιπτάμενοι δίσκοι γήινης προέλευσης… Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Klein, ότι και οι Γερμανοί...είχαν επιτύχει να κατασκευάσουν ιπτάμενους δίσκους...
1947 – Η χρονιά των Α.Τ.Ι.Α… Το άγνωστο αντικείμενο, η εμφάνιση του οποίου παρατηρήθηκε και από το...επιστημονικό προσωπικό του Αστεροσκοπείου της πόλης, κινούνταν με αργή ταχύτητα,...αφήνοντας κατά διαστήματα λευκό καπνό...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar