Αναζητώντας τη χαμένη Κιβωτό…

Αναζητώντας τη χαμένη Κιβωτό…

Τον Μάρτιο του 1954, μία γαλλική αποστολή ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Όρος Αραράτ, όπου σε υψόμετρο 4.200 μέτρων ευελπιστούσε να ανακαλύψει την Κιβωτό του Νώε.

Ο αρχηγός της αποστολής, Φερνάντ Ναβάρρα, ήταν πεπεισμένος ότι αυτή την φορά, ήταν η τρίτη απόπειρά του, θα έφτανε μέχρι την κοιτίδα του ανθρώπινου γένους και θα επιβεβαίωνε, με αδιάσειστα στοιχεία, την ύπαρξη της Κιβωτού του Νώε. Ο Ναβάρρα ασχολούνταν με την ανεύρεση της Κιβωτού από το 1952.

Στην πρώτη ανάβασή του στο Αραράτ, ο Ναβάρρα επεσήμανε έναν παγετώνα σε ύψος 4.200 μέτρων. Στο κέντρο του παγετώνα βρισκόταν μία παγωμένη λίμνη, όπου επάνω στους πάγους σχηματιζόταν η σκιά ενός αρχαίου σκάφους, το οποίο πίστευαν ότι ήταν η Κιβωτός του Νώε.

Το 1953, ο Ναβάρρα επιχείρησε και πάλι μία ανάβαση με αποκλειστικό σκοπό να φωτογραφίσει την σκιά της Κιβωτού, πριν επιχειρούσε την ανάβαση στην απότομη και επικίνδυνη κορυφή, όπου βρισκόταν ο παγετώνας.

Ο κινηματογραφιστής της αποστολής, Αλαντίν Σεκέρ, τουρκικής καταγωγής, κατόρθωσε να φτάσει σε απόσταση 20 μέτρων από τον παγετώνα, μέσω μίας άλλης πλαγιάς, η οποία ήταν πλέον ομαλή. Δυστυχώς, λόγω των αντανακλάσεων του φωτός στους πάγους, η φωτογραφία δεν απέδιδε ακριβώς το σχήμα της σκιάς που φαινόταν στον παγετώνα. Παρά ταύτα, φαινόταν καθαρά ότι ένα ξύλινο σκάφος βρισκόταν κάτω από τους πάγους.

Οι σταυροί αυτοί, οι οποίοι ανακαλύφτηκαν σε ύψος πολλών χιλιάδων μέτρων στο Αραράτ, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, διότι αποδείχτηκε ότι έγιναν το 2.000 π.Χ.
Οι σταυροί αυτοί, οι οποίοι ανακαλύφτηκαν σε ύψος πολλών χιλιάδων μέτρων στο Αραράτ, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, διότι αποδείχτηκε ότι έγιναν το 2.000 π.Χ.

Αλλά τα στοιχεία αυτά δεν ήταν οι μοναδικές ενδείξεις για την ύπαρξη της Κιβωτού.

Το 1887, ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί, ο οποίος υπήρξε και στενός φίλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Θίοντορ Ρούσβελτ, είχε ανακοινώσει ότι μία εξερευνητική αποστολή, στην οποία μετείχε και ο ίδιος, είχε επισημάνει τα ίχνη της Κιβωτού.

Ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί
Ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρώσος αεροπόρος Βλαντιμίρ Ροσκοβίτσκι είχε αντιληφθεί κι αυτός τη σκιά της Κιβωτού. Ο Τσάρος Νικόλαος έστειλε ένα στρατιωτικό απόσπασμα, το οποίο δεν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον παγετώνα.

Λίγο πριν το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρώσος Ταγματάρχης Τζάσπερ Μασκελίν, πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άνδρες του, οι οποίοι βρίσκονταν στα βουνά της Αρμενίας, είχαν κατορθώσει να φτάσουν στον παγετώνα και να δουν με τα μάτια τους τα συντρίμμια ενός ξύλινου πλοίου, τα συντρίμμια του οποίου είχαν μεταβληθεί σε κάρβουνα από την πολυκαιρία.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 20/03/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 20/03/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 20/03/1954

Σχετικά άρθρα

Σόδομα και Γόμορρα – Η ανακάλυψη των Βιβλικών πόλεων… Οι δύο Βιβλικές πόλεις, που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την οργή του Θεού, τα...Σόδομα και τα Γόμορρα, βρέθηκαν στον βυθό της Νεκράς Θάλασσας...
Πώς συνδέεται η Ατλαντίδα με τον Μινωικό Πολιτισμό; Και το ίδιο σύμβολο, αυτό της Μινωικής Κρήτης, έχει βρεθεί χαραγμένο σε παρεμφερή...μονολιθικά μνημεία της γαλλικής Βρετάνης, της Ιρλανδίας, της Αγγλίας και της...Σκωτίας, σύμφωνα με τον Γάλλο αρχαιολόγο Roger Grosjean...
Αποδείξεις ότι οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική… Μια οικία, μάλιστα, αποτελούνταν από μια μεγάλη σάλα και πέντε μικρότερα δωμάτια,...κατά το ακριβές πρότυπο των κατοικιών των Βίκινγκς...
Χαμένες πολιτείες – Αλέσια, Βασίλειο του Σαβά… ...σύντομα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την "Απαγορευμένη Κοιλάδα"...
Ο αινιγματικός στίχος της «Οδύσσειας»… Γενιές ολόκληρες αρχαιολόγων και ελληνιστών, προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τον...στίχο αυτό του ομηρικού έπους. Κατά μία άποψη επρόκειτο για ένα είδος σαβούρας...
Gotland: Το θρυλικό νησί των Βίκινγκς… Μετά τον τελευταίο αιώνα πάγου, πριν από 12.000 χρόνια, η ξέρα αναδύθηκε στην...επιφάνεια και μαζί της εμφανίστηκαν απολιθώματα πρωτόγονων μαλακίων, κοραλλιών...και θαλάσσιων φυτών...
Έρευνες για την Ατλαντίδα στη Βόρεια Θάλασσα… ...το 1953 ο πάστορας Γιούργκεν Σπάνουτ είχε ανακαλύψει τα ίχνη μιας προϊστορικής...πόλης, οχυρωμένης με μεγάλα τείχη...
Τα μεγάλα αινίγματα του Ειρηνικού Ωκεανού… Μα, εναντίον ποιου εχθρού υπήρχε η ανάγκη για τέτοια τιτάνια οχύρωση εκείνου του...τόσο αποκομμένου και μακρινού νησιού, που έλαβε χώρα πάνω σε ένα φοβερά...
Η μυστηριώδης δύναμη του αριθμού 9… Η πρόληψη που υπάρχει για τη μυστηριώδη δύναμη του αριθμού 9, φαίνεται ακόμα και...στα διάφορα ξόρκια, τα οποία οι μάγοι και οι μάγισσες τα επαναλάμβαναν...
Το ναυάγιο των Αντικυθήρων… "Μια λιτανεία από φριχτά φαντάσματα... Ένας σωρός από άνδρες, γυναίκες και γιγαντιαία άλογα..."

0 απαντήσεις στο “Αναζητώντας τη χαμένη Κιβωτό…

  1. Έτσι όπως το περιγραφει Ναβάρρα αλλά και οι υπόλοιποι παλαιότεροι στην περιοχή αυτή σιγουρα κάτι υπάρχει, θα άξιζε μία νέα εξερευνητική αποστολή να το ψάξει με σύγχρονα μέσα το όλο θέμα της κιβωτού.

Σχολιάστε το άρθρο