Αναζητώντας τη χαμένη Κιβωτό…

Αναζητώντας τη χαμένη Κιβωτό…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Τον Μάρτιο του 1954, μία γαλλική αποστολή ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Όρος Αραράτ, όπου σε υψόμετρο 4.200 μέτρων ευελπιστούσε να ανακαλύψει την Κιβωτό του Νώε.

Ο αρχηγός της αποστολής, Φερνάντ Ναβάρρα, ήταν πεπεισμένος ότι αυτή την φορά, ήταν η τρίτη απόπειρά του, θα έφτανε μέχρι την κοιτίδα του ανθρώπινου γένους και θα επιβεβαίωνε, με αδιάσειστα στοιχεία, την ύπαρξη της Κιβωτού του Νώε. Ο Ναβάρρα ασχολούνταν με την ανεύρεση της Κιβωτού από το 1952.

Στην πρώτη ανάβασή του στο Αραράτ, ο Ναβάρρα επεσήμανε έναν παγετώνα σε ύψος 4.200 μέτρων. Στο κέντρο του παγετώνα βρισκόταν μία παγωμένη λίμνη, όπου επάνω στους πάγους σχηματιζόταν η σκιά ενός αρχαίου σκάφους, το οποίο πίστευαν ότι ήταν η Κιβωτός του Νώε.

Το 1953, ο Ναβάρρα επιχείρησε και πάλι μία ανάβαση με αποκλειστικό σκοπό να φωτογραφίσει την σκιά της Κιβωτού, πριν επιχειρούσε την ανάβαση στην απότομη και επικίνδυνη κορυφή, όπου βρισκόταν ο παγετώνας.

Ο κινηματογραφιστής της αποστολής, Αλαντίν Σεκέρ, τουρκικής καταγωγής, κατόρθωσε να φτάσει σε απόσταση 20 μέτρων από τον παγετώνα, μέσω μίας άλλης πλαγιάς, η οποία ήταν πλέον ομαλή. Δυστυχώς, λόγω των αντανακλάσεων του φωτός στους πάγους, η φωτογραφία δεν απέδιδε ακριβώς το σχήμα της σκιάς που φαινόταν στον παγετώνα. Παρά ταύτα, φαινόταν καθαρά ότι ένα ξύλινο σκάφος βρισκόταν κάτω από τους πάγους.

Οι σταυροί αυτοί, οι οποίοι ανακαλύφτηκαν σε ύψος πολλών χιλιάδων μέτρων στο Αραράτ, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, διότι αποδείχτηκε ότι έγιναν το 2.000 π.Χ.
Οι σταυροί αυτοί, οι οποίοι ανακαλύφτηκαν σε ύψος πολλών χιλιάδων μέτρων στο Αραράτ, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, διότι αποδείχτηκε ότι έγιναν το 2.000 π.Χ.

Αλλά τα στοιχεία αυτά δεν ήταν οι μοναδικές ενδείξεις για την ύπαρξη της Κιβωτού.

Το 1887, ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί, ο οποίος υπήρξε και στενός φίλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Θίοντορ Ρούσβελτ, είχε ανακοινώσει ότι μία εξερευνητική αποστολή, στην οποία μετείχε και ο ίδιος, είχε επισημάνει τα ίχνη της Κιβωτού.

Ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί
Ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρώσος αεροπόρος Βλαντιμίρ Ροσκοβίτσκι είχε αντιληφθεί κι αυτός τη σκιά της Κιβωτού. Ο Τσάρος Νικόλαος έστειλε ένα στρατιωτικό απόσπασμα, το οποίο δεν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον παγετώνα.

Λίγο πριν το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρώσος Ταγματάρχης Τζάσπερ Μασκελίν, πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άνδρες του, οι οποίοι βρίσκονταν στα βουνά της Αρμενίας, είχαν κατορθώσει να φτάσουν στον παγετώνα και να δουν με τα μάτια τους τα συντρίμμια ενός ξύλινου πλοίου, τα συντρίμμια του οποίου είχαν μεταβληθεί σε κάρβουνα από την πολυκαιρία.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 20/03/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 20/03/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 20/03/1954

Σχετικά άρθρα

Ανθρώπινος πολιτισμός 2.000.000 ετών… Την προσοχή της αποστολής τράβηξαν οι μεγάλοι λόφοι που έμοιαζαν σαν θόλοι...
Το προϊστορικό σύστημα ύδρευσης, που ανακαλύφθηκε στην Αμερική το 1925… Το 1925, ο Έφορος των Αρχαιοτήτων στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,...Καθηγητής Pliny Earle Goddard, ο οποίος μόλις είχε επανέλθει από μια αρχαιολογική...αναγνώριση στο Globe της Arizona, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε εκεί ίχνη αρχαίων συστημάτων...ύδρευσης και λείψανα πυκνού πληθυσμού...
Ανακοινώσεις για την Ατλαντίδα… Ο καθηγητής Γαλανόπουλος δήλωσε ότι κατόρθωσε να συγκεντρώσει δείγματα τέφρας...από το υπέδαφος, τα οποία χρονολόγησε με τη μέθοδο του άνθρακα...
Η μυστηριώδης δύναμη του αριθμού 9… Η πρόληψη που υπάρχει για τη μυστηριώδη δύναμη του αριθμού 9, φαίνεται ακόμα και...στα διάφορα ξόρκια, τα οποία οι μάγοι και οι μάγισσες τα επαναλάμβαναν...
Η ανακάλυψη του πεδίου της Μάχης των Θερμοπυλών, το 1939… Οι δοκιμαστικές ανασκαφές, τις οποίες ενεργούσε ο Διευθυντής της Αρχαιολογικής...Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Σπυρίδων Μαρινάτος, δίπλα στον Σπερχειό...ποταμό, όπου, κατά τους υπολογισμούς του, υπήρχαν στην αρχαιότητα τα Στενά των...Θερμοπυλών...
Θεωρίες για τη Συντέλεια του Κόσμου… Στα ιερά βιβλία των Σκανδιναβών, τις περίφημες "Eddas", το ψύχος θα ήταν εκείνος ο...παράγοντας, που θα επέφερε τον αφανισμό του κόσμου. Συνηθισμένοι οι Σκανδιναβοί...να υποφέρουν διαρκώς από το πολικό κρύο, φαντάστηκαν ότι αυτό θα ήταν το στοιχείο,...που θα οδηγούσε στη Συντέλεια του Κόσμου...
Χαμένες πολιτείες – Αλέσια, Βασίλειο του Σαβά… ...σύντομα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την "Απαγορευμένη Κοιλάδα"...
Σόδομα και Γόμορρα – Η ανακάλυψη των Βιβλικών πόλεων… Οι δύο Βιβλικές πόλεις, που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την οργή του Θεού, τα...Σόδομα και τα Γόμορρα, βρέθηκαν στον βυθό της Νεκράς Θάλασσας...
Η Μπαταρία της Βαγδάτης… Κατά τη διάρκεια ανασκαφών, που έλαβαν χώρα κοντά στην περιοχή της Βαγδάτης,...βρέθηκε μια περίεργη συσκευή. Περίεργη, όχι για τους ανθρώπους της εποχής μας,...αλλά για τους σύγχρονους του κατασκευαστή της...
Μήπως ο άνθρωπος είχε κάποτε τρία μάτια; Αυτό το παλαιό ερώτημα επανήρθε στην επικαιρότητα...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Χρονοταξιδιώτης_5000
Επισκέπτης
Χρονοταξιδιώτης_5000

Έτσι όπως το περιγραφει Ναβάρρα αλλά και οι υπόλοιποι παλαιότεροι στην περιοχή αυτή σιγουρα κάτι υπάρχει, θα άξιζε μία νέα εξερευνητική αποστολή να το ψάξει με σύγχρονα μέσα το όλο θέμα της κιβωτού.