Αναζητώντας τη χαμένη Κιβωτό…

Αναζητώντας τη χαμένη Κιβωτό…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Τον Μάρτιο του 1954, μία γαλλική αποστολή ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Όρος Αραράτ, όπου σε υψόμετρο 4.200 μέτρων ευελπιστούσε να ανακαλύψει την Κιβωτό του Νώε.

Ο αρχηγός της αποστολής, Φερνάντ Ναβάρρα, ήταν πεπεισμένος ότι αυτή την φορά, ήταν η τρίτη απόπειρά του, θα έφτανε μέχρι την κοιτίδα του ανθρώπινου γένους και θα επιβεβαίωνε, με αδιάσειστα στοιχεία, την ύπαρξη της Κιβωτού του Νώε. Ο Ναβάρρα ασχολούνταν με την ανεύρεση της Κιβωτού από το 1952.

Στην πρώτη ανάβασή του στο Αραράτ, ο Ναβάρρα επεσήμανε έναν παγετώνα σε ύψος 4.200 μέτρων. Στο κέντρο του παγετώνα βρισκόταν μία παγωμένη λίμνη, όπου επάνω στους πάγους σχηματιζόταν η σκιά ενός αρχαίου σκάφους, το οποίο πίστευαν ότι ήταν η Κιβωτός του Νώε.

Το 1953, ο Ναβάρρα επιχείρησε και πάλι μία ανάβαση με αποκλειστικό σκοπό να φωτογραφίσει την σκιά της Κιβωτού, πριν επιχειρούσε την ανάβαση στην απότομη και επικίνδυνη κορυφή, όπου βρισκόταν ο παγετώνας.

Ο κινηματογραφιστής της αποστολής, Αλαντίν Σεκέρ, τουρκικής καταγωγής, κατόρθωσε να φτάσει σε απόσταση 20 μέτρων από τον παγετώνα, μέσω μίας άλλης πλαγιάς, η οποία ήταν πλέον ομαλή. Δυστυχώς, λόγω των αντανακλάσεων του φωτός στους πάγους, η φωτογραφία δεν απέδιδε ακριβώς το σχήμα της σκιάς που φαινόταν στον παγετώνα. Παρά ταύτα, φαινόταν καθαρά ότι ένα ξύλινο σκάφος βρισκόταν κάτω από τους πάγους.

Οι σταυροί αυτοί, οι οποίοι ανακαλύφτηκαν σε ύψος πολλών χιλιάδων μέτρων στο Αραράτ, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, διότι αποδείχτηκε ότι έγιναν το 2.000 π.Χ.
Οι σταυροί αυτοί, οι οποίοι ανακαλύφτηκαν σε ύψος πολλών χιλιάδων μέτρων στο Αραράτ, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, διότι αποδείχτηκε ότι έγιναν το 2.000 π.Χ.

Αλλά τα στοιχεία αυτά δεν ήταν οι μοναδικές ενδείξεις για την ύπαρξη της Κιβωτού.

Το 1887, ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί, ο οποίος υπήρξε και στενός φίλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Θίοντορ Ρούσβελτ, είχε ανακοινώσει ότι μία εξερευνητική αποστολή, στην οποία μετείχε και ο ίδιος, είχε επισημάνει τα ίχνη της Κιβωτού.

Ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί
Ο νεστοριανός Αρχιεπίσκοπος Ιερουσαλήμ και Βαβυλώνας, Δρ. Νουρρί

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρώσος αεροπόρος Βλαντιμίρ Ροσκοβίτσκι είχε αντιληφθεί κι αυτός τη σκιά της Κιβωτού. Ο Τσάρος Νικόλαος έστειλε ένα στρατιωτικό απόσπασμα, το οποίο δεν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον παγετώνα.

Λίγο πριν το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρώσος Ταγματάρχης Τζάσπερ Μασκελίν, πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άνδρες του, οι οποίοι βρίσκονταν στα βουνά της Αρμενίας, είχαν κατορθώσει να φτάσουν στον παγετώνα και να δουν με τα μάτια τους τα συντρίμμια ενός ξύλινου πλοίου, τα συντρίμμια του οποίου είχαν μεταβληθεί σε κάρβουνα από την πολυκαιρία.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 20/03/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 20/03/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 20/03/1954

Σχετικά άρθρα

Τι κρυβόταν πίσω από την “κατάρα των Φαραώ”… ...ο θάνατος θα απειλούσε κάθε τολμηρό που θα εισχωρούσε στους τάφους των Φαραώ...
Η κατάρα των τάφων των Αιγυπτίων Βασιλέων… Η βαριά αυτή κατάρα των Φαραώ της Αιγύπτου είχε στοιχίσει πραγματικά τη ζωή σε...αρκετούς Ευρωπαίους, που θέλησαν να παραβιάσουν τα μυστικά των αρχαίων...αιγυπτιακών τάφων...
Πώς συνδέεται η Ατλαντίδα με τον Μινωικό Πολιτισμό; Και το ίδιο σύμβολο, αυτό της Μινωικής Κρήτης, έχει βρεθεί χαραγμένο σε παρεμφερή...μονολιθικά μνημεία της γαλλικής Βρετάνης, της Ιρλανδίας, της Αγγλίας και της...Σκωτίας, σύμφωνα με τον Γάλλο αρχαιολόγο Roger Grosjean...
Ανθρώπινος πολιτισμός 2.000.000 ετών… Την προσοχή της αποστολής τράβηξαν οι μεγάλοι λόφοι που έμοιαζαν σαν θόλοι...
Νεολιθικά ευρήματα στη Λάρισα… Οι ανασκαφές που διενεργούνταν έξω από την Λάρισα και συγκεκριμένα σε απόσταση...μόλις πέντε χιλιομέτρων από την πόλη, δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού,...θεωρήθηκαν μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό πολιτισμό.
Χαμένες πολιτείες – Αλέσια, Βασίλειο του Σαβά… ...σύντομα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την "Απαγορευμένη Κοιλάδα"...
Αποδείξεις ότι οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική… Μια οικία, μάλιστα, αποτελούνταν από μια μεγάλη σάλα και πέντε μικρότερα δωμάτια,...κατά το ακριβές πρότυπο των κατοικιών των Βίκινγκς...
Το κολομβιανό Ελ Ντοράντο… Το 1954, μια αποστολή, εξοπλισμένη με άφθονα κεφάλαια και τα τελειότερα μηχανικά...μέσα της εποχής, φιλοδοξούσε να εισδύσει στην ιερή λίμνη των Ίνκας και να ανασύρει...έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς όλων των αιώνων...
Ο αινιγματικός στίχος της “Οδύσσειας”… Γενιές ολόκληρες αρχαιολόγων και ελληνιστών, προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τον...στίχο αυτό του ομηρικού έπους. Κατά μία άποψη επρόκειτο για ένα είδος σαβούρας...
Έρευνες για την Ατλαντίδα στη Βόρεια Θάλασσα… ...το 1953 ο πάστορας Γιούργκεν Σπάνουτ είχε ανακαλύψει τα ίχνη μιας προϊστορικής...πόλης, οχυρωμένης με μεγάλα τείχη...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar
Χρονοταξιδιώτης_5000
Επισκέπτης
Χρονοταξιδιώτης_5000

Έτσι όπως το περιγραφει Ναβάρρα αλλά και οι υπόλοιποι παλαιότεροι στην περιοχή αυτή σιγουρα κάτι υπάρχει, θα άξιζε μία νέα εξερευνητική αποστολή να το ψάξει με σύγχρονα μέσα το όλο θέμα της κιβωτού.